Notícia

La Val d’Aran reclama que es respecti la seva autonomia davant la consulta sobre els JJOO d’hivern

La síndica d'Aran es congratula dels resultats de l'enquesta del Govern sobre el suport a la candidatura

maria verges
El Conselh Generau d’Aran reclama que es respecti la seva autonomia davant la consulta sobre els JJOO d’hivern a la Val d’Aran Autor/a: ACN
La síndica d’Aran Maria Vergés va fer públic la Setmana passada, en el marc de la primera reunió de la Taula Territorial de la candidatura dels JJOO d’hivern 2030, que és necessari que la Generalitat de Catalunya respecti l’autonomia de l’Aran. Son declaracions que es van fer davant l’anunci del govern català de dur a terme una consulta vinculant sobre els JJOO d’hivern als territoris del Pirineu. La síndica aranesa, Maria Vergés, vol que sigui el Conselh Generau d’Aran qui gestioni i defineixi els termes en els quals aquesta consulta s’ha de dur a terme a la Val d’Aran.

D'aquesta manera el Conselh Generau d’Aran faria valer el seu dret a promoure consultes populars, tal com reconeix la Llei de Règim Especial d’Aran en el seu article 13.4. Per tot plegat la síndica d’Aran va manifestar durant aquesta reunió que: “és la intenció del Conselh Generau d’Aran reclamar el respecte a l’autonomia de la màxima institució aranesa perquè, tal com estableix la Llei d’Aran en el seu article 13.4, el Conselh Generau d’Aran té dret a promoure consultes populars en matèries de la seva competència i, per tant, reclamem que a la Val d’Aran aquesta consulta sigui definida i gestionada pel govern aranès”.

En aquest sentit, la síndica d’Aran va voler destacar que: “com a institució activa i compromesa amb la candidatura olímpica dels Pirineus per als Jocs de 2030, el govern d’Aran torna a demanar ser tingut en compte per a aconseguir la fita d’aquesta candidatura olímpica”.

D'altra banda, i davanti els resultats de l'enquesta publicada fa uns dies sobre el suport a la candidatura als Jocs d'Hivern de 2030, la síndica afegia que: “des del Conselh Generau d’Aran ens congratulem d’aquests resultats”.

Recordar que el Conselh Generau d’Aran va organitzar el mes de novembre passat un acte que va comptar amb la participació de les presidències de les diputacions d’Osca, Saragossa, Barcelona i Girona i les presidències de les comarques de la Ribargorza, Alto Gállego, Jacetania i Sobrarbe i Consells Comarcals d’Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell i Cerdanya, on el president del COE, Alejandro Blanco, va oferir la conferència “L’olimpisme com a motor de desenvolupament territorial”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny