Notícia

La patronal del Ripollès demana al Govern que inclogui la comarca en la consulta dels Jocs d'Hivern

La UIER defensa que l'esdeveniment olímpic portarà millores en comunicacions i projectarà la zona al món

Berga,Stopjjoo,mobilització
El comunicat arriba just després dels talls de la C-16 i la C-17 Autor/a: ACN
La Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) demana al Govern que "consideri seriosament" incloure la comarca en la consulta popular sobre els Jocs d'Hivern Barcelona-Pirineus 2030 i no deixar-la fora. La patronal ripollesa es posiciona a favor de la celebració tot defensant que comportarà importants millores en les comunicacions entre comarques i contribuirà a una gran projecció internacional de la zona. El manifest compta amb el suport de Foment del Treball Nacional, FOEG, Cambra de Comerç de Girona i associacions de comerç local i turisme de diferents punts de la comarca.


Per la UIER, la celebració dels Jocs d'Hivern suposaran una millora en les comunicacions entre comarques i a nivell de país, però també a nivell d'accessos, instal·lacions i, molt especialment, en l'entorn de les dues estacions d'esquí del Ripollès. Es mostren convençuts que "aquests jocs suposaran un impuls inigualable en el coneixement internacional de la riquesa cultural, paisatgística i turística de la nostra comarca".

És per això que, a través d'un manifest, asseguren que "s'identifiquen plenament" amb la voluntat del Govern de que aquests jocs "no comportin inversions ni faraòniques ni estèrils sinó a l’inrevés, que les inversions que es facin han de servir per millorar el necessari equilibri territorial que promogui el fet que viure i treballar al Ripollès sigui una realitat possible, desitjable i assequible". Unes inversions i una promoció del territori, afegeixen, que generarà "mes ocupació i més activitat, i una millora per a molta gent de la comarca".

El manifest compta amb el suport del Foment del Treball Nacional, FOEG, Cambra de Comerç de Girona, l'Associació de Comerç i Turisme de la Vall de Camprodon, Comerç Ripoll, la Unió de Botiguers de Sant Joan de les Abadesses i la Unió de Botiguers de Ribes de Freser.

La posició de la patronal ripollesa s'ha donat a conèixer just després dels talls reivindicatius de la C-16 a Berga i la C-17 a Ripoll per exigir que s'inclogui el Berguedà i el Ripollès en la consulta popular dels jocs. El Govern va anunciar aquest gener que faria una consulta vinculant a la primavera i que podrien votar-hi els majors de 16 anys de l'Alt Pirineu i Aran (Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Cerdanya i la Vall d'Aran).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 




Editorial







giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny