Notícia

Boí Taüll, capital de l'skimo: tots els detalls de l'Europeu

L'estació ribagorçana acollirà la setmana que ve l'ISMF European Championships d'Esquí de Muntanya 2022

Boí Taüll, skimo
La competició acollirà esportistes de diverses nacionalitats Autor/a: Boí Taüll
Boí Taüll es convertirà la setmana que ve en la capital de l'esquí de muntanya. I és que entre el 8 i el 13 de febrer l'estació de la Vall de Boí acollirà els ISMF European Championships d'Esquí de Muntanya 2022. S'hi disputaran les quatre especialitats (esprint, vertical, individual i relleus), una cada dia, i cada una amb les seves especificitats. I avui us en donem tots els detalls.


Les proves seran dimecres, dijous, dissabte i diumenge

Sis dies de competició, esforç i companyerisme. Boí Taüll acollirà la setmana que ve, entre dimarts i diumenge, els ISMF European Championships d'Esquí de Muntanya del 2022. Uns campionats que es podran seguir fàcilment des de l'estació, i que inclouran un total de quatre curses, una de cada modalitat: esprint, vertical, individual i relleus. I malgrat que puguin semblar molt similars, cada recorregut tindrà unes característiques molt concretes, de manera que seran quatre curses molt diferents.

La competició arrencarà dilluns (dia 7) amb la benvinguda, però la inauguració oficial serà dimarts (8), quan es repartiran els dorsals, es farà la primera reunió de capitans i es farà la cerimònia d'obertura al poble de Taüll.


Els espectadors podran seguir fàcilment les curses des de l'estació

Podeu consultar el programa complet dels campionats fent clit AQUÍ, però ja us avancem que la primera cursa, dimecres, serà la d'Esprint. Es tracta d’una cursa mini individual que combina les característiques i tècniques bàsiques de l’esquí de muntanya en pujada amb pells, tram a peu amb esquís a l’esquena i una única baixada. Tal i com el seu nom indica, és una cursa molt ràpida: l’esportista ha de completar tot el recorregut en el menor temps possible (els primers corredors tarden aproximadament tres minuts). La primera ronda és una qualificació individual amb sortida cada vint segons, i els esportistes més ràpids passen rondes eliminatòries fins a la final. En aquest cas, el traçat s'ubicarà a la base de l’estació al Pla de Vaques.Dijous (dia 10) serà el torn de la Vertical. Un traçat molt especial per als participants que transcorre totalment per una pista d’esquí, la qual cosa permet que cada corredor s’exprimeixi al 100% durant tota la pujada. Això fa que sigui una prova molt atractiva tant per corredors com per espectadors. La sortida de la cursa es farà a 2020m, a la base de l’estació; i l’arribada, a 2540m, al Coll de Roies.Després d'un dia de descans, dissabte (12) es farà la gran prova Individual, una cursa espectacular i d'alta muntanya amb sortida i arribada a la base de l’estació, al Pla de Vaques. El recorregut combina diferents pujades, trams a peu amb els esquís a la motxilla i emocionants baixades al voltant de la zona de Raspa Roies.I per acabar, diumenge (13) es farà la prova de Relleus, una modalitat que també començarà al Pla de Vaques. Els relleus es composen d’equips mixtes de dues persones, una noia i un noi, i cada membre de l’equip ha de completar dues voltes a un recorregut de dues pujades i dues baixades diferents, amb un tram de la segona pujada a peu. Cada relleu el realitza un membre de l’equip.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny