Notícia

Arriba la 42a edició de la Marxa Beret

Aquest cap de setmana se celebrarà la mítica prova, i també el Campionat d'Espanya d'Esprint

marxa,beret,fila,serp
Imatge d'arxiu de l'anterior edició de la marxa Autor/a: Fototur
Els dies 5 i 6 de febrer arriba, després d'haver estat posposada l'any passat a causa de la pandèmia, la 42a edició de la prova d'esquí nòrdic més consolidada que es realitza en el territori nacional.L'any passat la covid va obligar a suspendre la prova

Aquest cap de setmana arriba la 42a de la Marxa Beret. Després que l'any passat s'hagués d'ajornar a causa de la pandèmia, dissabte i diumenge es tornarà a fer la prova d'esquí nòrdic més consolidada del territori nacional.

El dissabte 5 de febrer, a les 10.00 h, se celebrarà la prova “Sprint Salomon”, que aquesta edició serà també Campionat d'Espanya de Sprint. I el diumenge, dia 6 de febrer, es disputarà la 42a edició de la Marxa Beret, amb un circuit popular de 10 km en la zona de Beret i Orri; el de 21 km en la zona de Beret, Orri i Montgarri, i el circuit de 42 km a la zona de Beret, Orri, Montgarri i direcció Marimanha. Val a dir, però, que el recorregut definitiu podria variar durant aquests últims dies si els tècnics de l'esdeveniment així ho decideixen a causa de les condicions.

La competició acull fondistes d'arreu d'Europa

La mítica competició popular d'esquí de fons acull habitualment fondistes de tota la península i també de molts països europeus. Es competirà en tres distàncies: circuit de 10 km en la zona de Beret i Orri; 21 km la zona de Beret, Orri i Montgarri, i 42 km en la zona de Beret, Orri, Montgarri i Marimanha. En l'edició 2022, després de l'anul·lació de 2021 a causa de la covid-19, s'espera una nombrosa assistència, tot i que es trobaran a faltar Jaume Pueyo (CEFUC-*FCEH) i Imanol Rojo (Uzturre-*NKEF), que són als Jocs Olímpics de Beijing’22. Per part seva, María Iglesias (ANEC-*FCEH) no podrà participar tampoc en la prova en estar disputant la Alpen OPA Cup en Planica (Eslovènia). Sí que hi seran, però, els fondistes de clubs i centres de tecnificació de les federacions autonòmiques.

La Marxa Beret és molt més que una competició, és una de les proves d'esquí nòrdic més consolidades que es realitzen en la península. Més enllà dels esportistes amb llicència, la majoria dels participants és un públic familiar i grups d'amics que s'ho prenen com una festa de l'esquí de fons sumant al voltant d'un miler d'inscrits.

La majoria dels participants són un públic familiar i grups d'amics

Aquesta gran competició està organitzada pel Conselh Generau d’Aran, de la mà de Baqueira Beret i el Conselh Esportiu dera Val d'Aran. Compta amb la col·laboració de l'Associació Voluntaris Vall d'Aran, l'Ajuntament de Vielha e Mijaran, la Diputació de Lleida, els Pompièrs d’Aran, Aran Salut, Mossos d'Esquadra, INS d’Aran, a més de la Real Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDI), la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i els diferents patrocinadors.

El programa és el següent: 

Divendres, 4 de febrer
16:00 h – Obertura de la Sala d’Inscripcions (Conselh Generau d’Aran, Plaça d’Aran)
20:30 h – Tancament Sala d’Inscripcions

Dissabte, 5 de febrer
09:00 h – Obertura de la Sala d’Inscripciones (Conselh Generau d’Aran, Plaça d’Aran)
10:00 h – Campionat d’España “Sprint Salomon” Pla de Beret (Centre Polivalent de Vielha)
19:00 h – Repartiment de premis Campionat d’España (Centre Polivalent de Vielha)
19:30 h – Presentació «42ª Marxa Beret»
21:00 h – Tancament de la Sala d’Inscripcions 

Diumenge, 6 de febrer
10:00 h – Sortida 42ª Marxa Beret
13:30 h –  Repartiment de premis (Beret)
14:00 h – Cerimònia de Tancament (Beret)
15:00 h – Tancament del circuit

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny