Notícia

Els JJOO, el telemarc i el Pallars Sobirà

El Pallars Sobirà no vol quedar al marge de la candidatura dels JJOO d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030

telemark,espot
El Govern veu amb bons ulls la celebració de proves de telemarc i entrenaments dels JJOO al Pallars Sobirà Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Govern veu amb bons ulls la celebració de proves de telemarc i entrenaments dels JJOO al Pallars Sobirà. El Consell Comarcal ha acordat crear una Comissió d'experts amb persones vinculades al sector de l'esquí.


la-molina-i-espot-tornaran-a-acollir-dues-copes-del-mon-el-2016-sbx-i-telemark-1

El Pallars Sobirà no vol quedar al marge de la candidatura dels JJOO d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 i ha proposat al Govern la celebració de les proves de telemarc a la comarca, concretament a l'estació d'Espot. Aquesta competició actualment no és olímpica però Carles Isus, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, confia que al 2030 ho sigui. El Sobirà també s'ofereix perquè els esquiadors olímpics puguin entrenar en alguna de les cinc estacions pallareses. Aquestes dos propostes les va fer arribar el Consell d'Alcaldes al Govern que ho va veure amb bons ulls. Paral·lelament el Consell Comarcal ha acordat la creació d'una Comissió d'experts amb persones vinculades al sector de l'esquí.

El Sobirà és més ambiciós i també demana poder acollir alguna de les proves d'esquí de muntanya, idea que no "descarten" que sigui possible, ha dit Carles Isús.

L'estació d'esquí d'Espot compta amb tres pistes homologades per a la celebració de competicions internacionals i ha celebrat cinc competicions de copa del món de telemarc i una final. Isus ha explicat que la capacitat d'organització d'aquest tipus d'esdeveniment avalen l'estació.

Tots els ajuntaments del Pallars Sobirà, excepte Baix Pallars, van signar un manifest de suport a la candidatura dels JJOO d'Hivern. Isús ha explicat que donen suport a la candidatura però ha insistit que seran "molt reivindicatius" amb el repartiment de les proves.

La proposta d'acollir les proves de telemarc i entrenaments es va proposar al Govern durant el transcurs de la reunió del Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà del passat dia 2 de febrer on la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, va explicar la candidatura.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny