Notícia

Terra d’esquí i d’activitats, però també de relaxació

El Pirineu de Lleida ofereix una gran varietat de balnearis i centres termals que són parada obligada

Tredos
Els Banys de Tredòs són només un dels cinc centres de referència del Pirineu lleidatà
Més enllà de les pistes d’esquí i de les activitats complementàries que ofereix per gaudir al màxim d’unes vacances d’hivern en plena natura, el Pirineu de Lleida disposa d’una gran oferta de centres termals i balnearis que també són parada obligada per a qualsevol visitant. I és que la relaxació és clau per a qualsevol desconnexió.


Set comarques, onze estacions d’esquí, tres parcs naturals, diversos atractius reconeguts per la UNESCO... Lluny de les massificacions, el Pirineu de Lleida s’ha erigit com una de les destinacions turístiques per excel·lència per als amants de la natura i de l’aventura. I el Diari de la Neu ja us ho va explicar: el ventall d’activitats i serveis que ofereix durant l’hivern combina la pràctica de l’esquí i una gran varietat d’opcions complementàries amb l’oferta cultural i gastronòmica de la zona.

Però la cosa no s’acaba aquí. Perquè les vacances (durin el que durin) també són per relaxar-se; i quina millor manera de fer-ho que en centres lúdics i termals de característiques variades?

Els balnearis són parada obligada al Pirineu lleidatà. L'oferta termal és àmplia i de qualitat, una herència de l'època romana que es manté ben viva amb el balneari de Caldes de Boí, els Banhs de Tredòs, les aigües termals d'Arties, les termes de Les i el balneari de Sant Vicenç. Aigües sulfuroses apareixen de les profunditats de les plaques tectòniques amb saludables propietats minerals al llarg d’aquestes muntanyes per oferir-nos una experiència revitalitzant.

Tredòs ofereix als visitants l’opció d’arribar-hi amb motos de neu a l’hivern

Els Banhs de Tredòs són un hotel-balneari ubicat al cor de la Val d’Aran. A 9 km de Salardu, a l’entrada del Parc Nacional d’Aigüestortes i al Circ de Colomers, en temporada d’hivern ofereixen l’opció d’arribar-hi conduint una moto de neu tot gaudint dels paisatges emblanquinats. L’hotel disposa de nou habitacions amb banys complets d’aigua termal, el balneari amb diverses opcions (piscina d’aigua termal, sauna finlandesa, jacuzzi...), un restaurant de cuina creativa, o organització d’esdeveniments i activitats de muntanya, entre d’altres.

Les termes de Les ofereixen serveis per tractar diverses patologies

Les Termes de Les són un altre balneari basat en aigües sulfuroses que emergeixen a més de 30 ºC. Ofereix diferents serveis destinats a combatre el reuma, l’artritis, l’artrosis, les afeccions de la pell, el sistema circulatori i les vies respiratòries, així com per posar-se en forma, relaxar-se, i aconseguir un benestar òptim per al cos i la ment. Per aconseguir-ho, el seu circuit termal inclou vaporarium, sauna finlandesa, sala de màrmol calenta, dutxes i banyeres d’immersió d’aigua molt freda, pediluvi i pista de reflexologia podal, piscina interior i exterior, tres jacuzzis a diferents temperatures, un espai de relax i una selecció de tes i infusions.

El balneari de Sant Vicenç és un establiment familiar ubicat al Pont de Bar

Pel que fa al balneari de Sant Vicenç, es tracta d’un establiment familiar ubicat al Baridà, una petita subcomarca entre l’Alt Urgell i la Cerdanya. Concretament, s’aixeca al terme municipal del Pont de Bar, al costat del riu Segre, i actualment està regentat per la setena generació de la família Pal. Entre els serveis més destacats del balneari, que no spa, hi ha les aigües termals, massatges, tractaments mèdics, retirs de salut o cures de salut. També ofereixen paquets per a les persones que no s’allotgen a l’hotel, termalisme social o opcions per a famílies senceres, entre d’altres. Actualment estan tancats, i tenen previst reobrir l’11 de març.

Caldes de Boí reobrirà les portes el proper 13 de maig

Per últim, tot i que no menys recomanable, el balneari de Caldes de Boí ofereix tractaments de salut, benestar i bellesa en un entorn natural excepcional, banyat per aigües mineromedicinals ancestrals. Ubicat a 1.470 metres d’altitud a la riba de la Noguera de Tor, és un dels balnearis amb més varietat de fonts termals del món. Té fins a 37 manantials d’aigües termals, la temperatura dels quals oscil·la entre els 4 i els 56 ºC. I ofereix diversos pacs i experiències que busquen beneficis integrals (des de programes antidolor fins a programes d’estètica, passant per opcions antiestrés, antitabac, d’aprimament, dermatològiques o respiratòries, entre moltes d’altres). Val a dir, però, que actualment han tancat la temporada 2021, i que reobriran les seves portes el proper 13 de maig.

Les aigües termals d’Arties inclouen piscines exteriors i serveis variats

I les aigües termals d’Arties també obren en temporada estiuenca, entre principis de juny i mitjan octubre. Es tracta d’un complex lúdico-termal basat en les aigües sulfuroses que emergeixen a les immediacions de l’emplaçament, a uns 39ºC de temperatura. Al complex hi ha dues piscines exteriors d’aigües termals, diversos serveis o un restaurant, entre d’altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny