Notícia

La Camuraquette arriba a la seva cinquena edició

Aquest diumenge (13 de febrer) l’estació de Camurac acollirà l’esdeveniment de raquetes més popular d’Europa

Camurac
Des del 2017, només es va suspendre l’any passat per la pandèmia Autor/a: Camurac
Aquest diumenge, 13 de febrer, l’estació d’esquí de Camurac (Aude, al Pirineu francès) acollirà la cinquena edició de la Camuraquette, l’esdeveniment de raquetes més popular d’Europa. La primera edició d’aquesta trobada amb raquetes de neu per la inhòspita geografia del País Càtar es va fer el 2017, i d’aleshores ençà s’ha celebrat cada temporada, excepte l’any passa, que es va haver d’anul·lar per la pandèmia. Les inscripcions estaran obertes fins divendres (11 de febrer).


L’edat mínima per participar-hi és de només 6 anys

Els amants de la natura i de les raquetes de neu es reuneixen des del 2017 a l’estació francesa de Camurac per recrear l’estil de vida nòmada i per recórrer la geografia rural de mitja muntanya que ofereix el País Càtar. Un terreny natural, preservat, que combina boscos amb un balcó de nabius i prats d’altura. La Vall d’Embournac, el Pla de l’Homme i les Crêtes du Pays d’Aillou, des d’on s’accedeix a la Serre de Montcamp (1773 m) i al Roc de Quercourt (1820 m). Aquí, la vista s’amplia a 360o sobre el Plateau de Sault i els impressionants pics pirinencs.

4 recorreguts amb raquetes
La Camuraquette és un esdeveniment per a tots, que consta de quatre recorreguts: tres de guiats i un d’orientació lliure. Els itineraris oscil·len entre els 2 i els 10 km, amb diversos nivells de dificultat. I també hi poden participar els nens, a partir dels 6 anys.

La informació dels itineraris és la següent:

Itinerari lliure
Dificultat: mitjana
Recorregut: 5 km, 300 m de desnivell positiu, 3 hores de marxa
Itinerari: no guiat, per circuits abalisats a la part alta de l’estació, la Vall d’Embournatc i les Crêtes du Pays d’Aillou
Places limitades. Edat mínima: 10 anys. Horari: sortida lliure entre les 10 i les 10.30 h

Itinerari esportiu
Dificultat: alta
Recorregut: 10 km, 550 m de desnivell positiu, 3 hores de marxa
Itinerari: guiat, per les crestes de Camurac i el Roc de Quercout
Places limitades. Edat mínima: 15 any. Horari: sortida a les 10 h i tornada cap a les 13.30 h

Itinerari mitjà
Dificultat: mitjana
Recorregut: 4 km, 200 m de desnivell positiu, 2.30 hores de marxa
Itinerari: guiat, pel Pla de l’Homme i la Serre de Montcamp
Places limitades. Edat mínima: 10 anys. Horari: sortida a les 10.15 h i tornada cap a les 13 h

Itinerari familiar
Dificultat: fàcil
Recorregut: 2 km, 100 m de desnivell positiu, 1.30 hores de marxa
Itinerari: guiat, pel Pla de l’Homme
Places limitades. Edat mínima: 6 anys. Horari: sortida a les 10.30 h i tornada cap a les 13 h

Al migdia també es faran diverses animacions a la neu

Concurs de ninots de neu, i altres animacions
A més de l’experiència nòmada, un altre dels atractius que ofereix la Camuraquette són les animacions a la neu que es faran al migdia. Hi haurà un concurs de ninots de neu, un curs de trineus i demostracions de mushing, entre d’altres.

Inscripcions abans de divendres
Les inscripcions s’han de fer abans de les 13 h del divendres (11 de febrer) a través del web de l’estació (www.ski-camurac.com) o a l’Oficina de Turisme de Quillan. Amb la inscripció es pot reservar a un preu reduït el lloguer de raquetes, l’autocar d’enllaç i el dinar. Els preus són de 5 euros per al recorregut guiat, 2 euros per al recorregut lliure, 5 euros per al lloguer de les raquetes, 8 euros per a un pícnic i 2 euros per al bus d’enllaç.

Les raquetes s’hauran de recollir a la botiga de Camurac Sport, ubicada al mateix municipi. L’autobús llançadora sortirà des de la Maison de la Montagne (Roquefeuil) a les 9 h i està previst que arribi a l’estació cap a les 9.30 h; i la tornada serà a les 16 h. En cas de reservar dinar, es podrà menjar entre les 12 i les 15 h al restaurant Le Refuge. El menú consistirà en una carbonada de vedella, sopa de carbassa i pastís de poma.

Camurac té 11 pistes d’esquí alpí i dues pistes d’esquí de fons i de raquetes de neu

Camurac, l’estació de neu càtara
Sinònim de calma i de natura preservada, Camurac és el petit gran domini del País Càtar, a Aude. Una estació a escala humana, ubicada al cim del Col du Teil, entre 1500 i 1810 metres d’altitud, amb 11 pistes d’esquí alpí (dues verdes, set blaves i dues vermelles), dues pistes d’esquí de fons i de raquetes de neu, un teleski i cinc remuntadors mecànics.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny