Notícia

Aran Amassa veu una exaltació interessada per enfrontar territoris davant la candidatura als JJOO de 2030

El partit demana un procés participatiu "democràtic, honest i transparent" i que es dialogui amb les "veus crítiques"

beret,stadium
Autor/a: Diaridelaneu.cat
Aran Amassa denuncia "l'exaltació interessada de l'enfrontament entre territoris" pel que fa als JJOO, als quals s'oposa. El partit demana un procés participatiu "democràtic, honest i transparent" i que es dialogui amb les "veus crítiques".


La formació Aran Amassa ha denunciat en un manifest "l'exaltació interessada de l'enfrontament entre territoris" en relació amb la candidatura dels Jocs d'hivern 2030. Al text també exposa els motius pels quals, d'entrada, s'oposa al projecte i demana un procés participatiu "democràtic, honest i transparent". Des del partit asseguren que fa anys que el Pirineu viu "hipotecat" per un model turístic "que ha comportat massificació, temporalitat i precarietat laboral, mancances greus en serveis públics i habitatge i afectacions al medi natural". Per aquest motiu, i davant d'un context d'emergència climàtica, emplacen a alcaldes i al Conselh Generau a obrir-se al diàleg amb les "veus crítiques" i pensar en un futur "realment sostenible".

Al manifest d'Aran Amassa, la formació assegura que han sentit "vergonya" per "l'intent de fomentar l’enfrontament" entre territoris i consideren que "el veritable debat és entre els interessos econòmics d'una minoria i les conseqüències que afecten a la majoria" i que cal buscar la "solidaritat" entre els habitants del Pirineu. Respecte a la consulta, defensen la participació ciutadana i que cal un procés "transparent" d’informació i evitar "filtracions, declaracions, promeses buides, tergiversació i manipulació de l’opinió pública".

Pel que fa al model econòmic de les comarques de muntanya, el partit creu que "el que va ser un motor de canvi i progrés en un moment històric determinat s'ha convertit en un desordre" que afecta a tothom. En aquest sentit, han afirmat que no es poden "fer campanyes de reciclatge" i, alhora, fomentar un "turisme inconscient" que "contribueix a la contaminació". Finalment, conclouen que el Pirineu pateix un dèficit d'inversions "crònic" i demanen "no deixar-se endur per les promeses a curt termini i pensar en un futur realment sostenible".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny