Notícia

La plata olímpica de Castellet, en imatges

La sabadellenca s’ha convertit en la primera catalana que puja al podi d’uns Jocs d’Hivern, gràcies a la gran actuació d’aquesta matinada al halfpipe de Beijing

Nacho Casares COE
Castellet és la primera plata olímpica catalana en uns Jocs d'Hivern Autor/a: Nacho Casares COE
Els Jocs Olímpics d’Hivern han fet justícia aquesta matinada a Queralt Castellet, que ha aconseguit la plata al halfpipe de Genting Snowpark de Beijing 2022. Es tracta de la primera plata catalana, i també espanyola, en uns Jocs d’Hivern, i la rider de Sabadell l’ha aconseguit amb una puntuació de 90.25.


Ha aconseguit la màxima punturació a la segona ronda (Foto: Nacho Casares COE)

Queralt Castellet ha volat alt en els seus cinquens Jocs Olímpics. La rider catalana ha pujat a l’esglaó més alt de la història de l’snowboard català aconseguint la 2a posició a la prova de halfpipe d’snowboard, disputada aquesta matinada al pipe de l’estació de Secret Garden, al Genting Snowpark.
 
El dia (recordem que a la Xina són set hores més que aquí) es va llevar fred i assoleiat a la zona de Zhangjiakou, on hi ha el halfpipe olímpic. Una visibilitat perfecta i un terreny en condicions ideals proposaven una jornada que podia ser històrica. I així va ser. La victòria ha sigut per a la nord-americana Chloe Kim, amb 94.00 punts, seguida de Queralt Castellet, amb 90.25 punts, i de la japonesa Tomita Sena, amb 88,25 punts.

Castellet, amb Chloe Kim i Tomita Sena (Foto: Nacho Casares COE)
 
En la seva ronda de màxima puntuació, la Queralt es va marcar una ronda molt tècnica, amb una gran amplada de trucs Switch Bs 5 Mute, Cab 7 Melon, Fs Air Indie grab, Bs 9 Mute, Cab 7 Melon, i arribant a una alçada de 4 metres sobre el coping (la part més alta del pipe). I amb la plata olímpica ja al coll, la de Sabadell, molt orgullosa, ha explicat: “Després d’aquesta mala primera ronda, m’han vingut tots els nervis, tota la pressió, tots els pensaments de com d’important és això per a mi. I amb tot això, m’ha vingut una força, no se exactament d’on, per treure aquesta segona ronda que tant de temps porto treballant”. I ha afegit: “Aquesta plata serà una motivació gegant per fer créixer l’snowboard al nostre país”.
 
La rider ha deixat molt clar que els somnis s’han de perseguir, en comentar que “després de 5 jocs, una vida, una carrera dedicada a l’snowboard, dedicada a un somni, aquí tinc ja la medalla Olímpica. Somio amb això des de Torí 2006, quan vaig veure les noies al podi i vaig dir que volia estar allà. Tenia 16 anys. Em vaig plantejar aconseguir la medalla i no he deixat de lluitar fins avui”. I ha continuat, emocionada: “La veritat és que encara no me n’he fet a la idea, és un somni fet realitat, és una cosa que significa i demostra que tot el que es vol es pot, i tot el bo costa. És el que m’han ensenyat aquests jocs: que tot és possible”.

Roda de premsa posterior a la competició (Foto: Nacho Casares COE)
 
Per la seva banda, el president de la RFEDI, May Peus España, ha afirmat: “El més important és la Queralt com a esportista. Porta molts anys lluitant i avui l’esport ha fet justícia amb ella. Aquesta medalla és el reconeixement al seu esforç, a la seva trajectòria i a la seva perseverança”. I ha afegit: “En els seus cinquens jocs, la Queralt no podia sortir d’aquí d’una altra manera: victoriosa i demostrant al món que Espanya és forta en esports d’hivern i que l’snowboard torna a fer història i ens torna a posar al medaller. Els esports d’hivern espanyols s’ho mereixen”.
 
L’esdeveniment s’ha portat a terme al halfpipe de 220 de longitud, 22 metres d’amplada (de paret a paret), una alçada interior de les parets de 7,2 m i una inclinació de halfpipe de 18º. La de Sabadell l’ha sabut interpretar a la perfecció, com ha demostrat en el seu resultat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny