Notícia

L'anticicló ens abandona per uns dies

La predicció 'mèteo' via Troposfèrica

La predicció "mèteo" per al cap de setmana 12 i 13 de febrer
La predicció "mèteo" per al cap de setmana 12 i 13 de febrer Autor/a: Troposferica

Fa setmanes que tenim l'anticicló pràcticament al damunt. La manca de precipitacions és notòria arreu del territori, també al Pirineu. Tan sols ens ha afavorit la temperatura que s'ha mantingut freda, adequada a les dates, molts dels dies, conservant en bon estat la neu present a les pistes.

prediccio-nevades-gruix

Durant les immediates hores el temps voldrà canviar. L'anticicló es retira transitòriament amb arribada de pertorbacions una mica més actives. Ho notarem ja aquest cap de setmana amb nuvolositat freqüent ambdues jornades, bancs de boira a les muntanyes, i nevada intermitent, dispersa. El dissabte s'espera, sobretot, al Pirineu català i al seu vessant més oriental per damunt els 1600-1700 metres aproximadament. Temperatura en lleu descens.

Molt similar el diumenge. Molts núvols i escassa precipitació. La neu es podrà deixar veure també al Prepirineu per damunt d'uns 1700-1800 metres. Vent una mica intens del sud i sud-oest sobretot a cotes elevades, precaució. Fred d'hivern, com toca.

Pertorbació més activa per la primera meitat de la setmana vinent

El dilluns s'espera una nevada més consistent, moderada localment a pràcticament tots els punts del Pirineu tant català com aragonès. També a Andorra. Les precipitacions avançaran de ponent a llevant, ja de matinada. La cota de neu anirà davallant junt amb l'avanç del front dels 1600 i fins a uns 1300 metres tan sols. Esporàdicament per sota. En general s'esperen acumulacions de 10 i fins als 30 o 40 centímetres puntualment en 24 hores. Una molt bona notícia de cara al que queda del mes de febrer!

El dimarts 15 la nevada anirà a menys, quedant circumscrita sobretot al vessant nord de les muntanyes. Es podran obrir grans clarianes a molts punts del Pirineu i Prepirineu. A més, entrarà el vent del nord, intens i fred. L'ambient serà de ple hivern amb registres clarament negatius en hores nocturnes.

Encara es mantindrà el temps insegur i fred el dimecres 16, amb previsible millora el darrer tram de la setmana.

Per tant, nova injecció de fred i neu davant de la persistència de l'anticicló, que podria tornar a dominar a partir dels dies 19-20 i fins a inicis del mes de març. De tot plegat, anirem parlant pròximament!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny