Notícia

L’emoció del Pirineu oriental, al Lou Bac Mountain

Amb un recorregut de més de 2,5 km i casi 450 m de desnivell, el tobogan de Les Angles és una de les atraccions del top-30 mundial

LoubacMountain,LesAngles
La velocitat del descens arriba als 42 km/h
Viure la muntanya més enllà de la neu és l’aposta de Les Angles, que aquesta temporada ha afegit emoció al Pirineu francès amb la posada en marxa del Lou Bac Mountain. El nou tobogan alpí dels Pirineus Orientals ja s’ha fet un forat entre les atraccions del top-10 mundial. I és que a part de fortes sensacions, permet gaudir de l’estació poble i de la natura en estat pur, en un descens pel bosc que supera els 2,5 km i els més de 430 m de desnivell, a una velocitat màxima de 42 km/h. I s’hi pot baixar tant de dia com de nit, ja que la pista està il·luminada.


En les últimes setmanes un temporal de neu havia mantingut l’atracció tancada, però ja ha obert

El Lou Bac Mountain contempla des de dalt l’estació poble dels Pirineus Orientals; aquella que tan bé conserva el seu caràcter natural i autèntic, les emblemàtiques pistes d’esquí entre boscos de pins negres, els espais verges, els somriures dels locals i els productes de granja; aquella que respon a les exigències d’una estació d’esquí moderna, amb instal·lacions predecessores com el pioner centre termal Angléo i amb una diversificada oferta de turisme sostenible. Sí, estem parlant de Les Angles.

El Lou Bac Mountain s’ha erigit com una de les atraccions més espectaculars a nivell mundial, amb trams que assoleixen desnivells d’entre el 40 i el 50% i que garanteixen grans sensacions tant dels amants de la natura com de les emocions fortes. Les Angles segueix així l’exemple d’Àustria (Mieders), el Canadà (Cypress Mountain Coaster), Andorra (Tobotronc), Itàlia (Funbob) i Suïssa (Glacier 3000) amb la posada en marxa d’aquest tobogan alpí, totalment adaptat a l’entorn natural per gaudir com mai de la natura en estat pur (corbes, salts i rectes inclosos).

El tobogan alpí s’ha fabricat íntegrament a Àustria i està fixat a una construcció monorail que disposa d’una estació de sortida (ubicada entre el telecabina de Les Pélerins i el restaurant Le Chalet, al Pla de Bigorre) i una altra d’arribada (al final del telefèric). Compta amb 44 trineus d’última generació, construïts amb carenat de plàstic reforçat i seients ergonòmics, amb una capacitat per transportar 144 passatgers cada hora.

Els passatgers poden regular la velocitat dels vagons

Aquests vagons circulen sobre unes vies situades a 1 metre del terra, i funcionen per gravetat. Però cada passatger pot ajustar manualment la velocitat, sense possibilitat de sortir del circuit. Un circuit que transcorre íntegrament entre boscos i prats d’alta muntanya, entre els 2.100 i els 1.620 m, i que compta amb punts panoràmics que permeten gaudir d’excepcionals paisatges sobre l’estació poble i l’altiplà del Capcir, a més de 1.500 m d’altitud.

L’única estació poble
Les Angles és l’única estació poble dels Pirineus francesos en què les pistes arriben al casc antic, i on es pot sortir de casa amb esquís, jugar a rugbi a la neu i fins i tot arribar-hi en tren. És un dels dominis de neu més macos i extensos dels Pirineus Orientals. Ubicat a 800 m de desnivell, i amb cims que arriben als 2.400 m, té un total de 45 pistes (14 verdes, 9 blaves, 14 vermelles i 8 negres) que alternen la barreja perfecta entre boscos i amples espais verges.

Les Angles és l’única estació dels Pirineus Orientals en què es pot arribar al poble esquiant

Altres sensacions
A part del Lou Bac Mountain, a Les Angles també s’hi poden viure sensacions molt diferents amb el Parc Animalier o l’Angléo. Al Parc Animalier s’hi pot descobrir la fauna pirinenca, amb espècies tan autòctones com l’os dels Pirineus, a part de bisons, cérvols, linxs, guilles, teixons o llops europeus, entre d’altres. Viuen en semi-llibertat, en un espai natural de 37 ha envoltades de boscos de pins. El parc té dos recorreguts, de 1.500 i 3.500 metres, ubicats a 1.800 metres d’altitud.

I si tanques els ulls i sents olor de mel, sàndal i mango, les sensacions són encara més diferents... Estàs a l’Angléo, un centre termal del qual el Diari de la Neu ja us va parlar que està ubicat al cor de l’estació poble, a l'antic edifici Espace Bleu Neige. És el lloc ideal per relaxar-se en aigües termals després de les fortes emocions del Lou Bac Mountain, o després d’una jornada a les pistes d’esquí. Aquí, l’spa es combina amb els massatges, tractaments de bellesa i viatges sensorials.

L’Angléo és l’opció ideal per a l’après-ski a Les Angles

Arribar en tren
A dues hores de Barcelona, a l’estació poble dels Pirineus s’hi pot arribar amb cotxe, però també amb tren. I és que Renfe-SNCF en Cooperación www.renfe-sncf.com connecta el centre de Madrid amb Perpinyà, fent parada a Barcelona, Girona i Figueres-Vilafant, i d’aquí un bus acosta els visitants a Les Angles per només 1 euro.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny