Notícia

Suïssa en joves i França en sèniors guanyen la prova de relleus mixtes dels ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022

Ana Alonso i Oriol Cardona han lluitat, fins al darrer moment, per la tercera plaça del podi

La parella sènior mixta formada per Oriol Cardona i Ana Alonso que avui han signat una gran 4a posició a les portes del bronze continental.
La parella sènior mixta formada per Oriol Cardona i Ana Alonso que avui han signat una gran 4a posició a les portes del bronze continental. Autor/a: Skimo Boí Taüll 2022
El rànquing final de medalles l’ha guanyat Itàlia amb 22, seguida de França amb 20 i Suïssa amb 16. Espanya ha ocupat el quart lloc amb 8 medalles. L’equip format per Ana Alonso i Oriol Cardona han lluitat, fins al darrer moment, per la tercera plaça del podi. Suïssa en joves i França en sèniors guanyen la prova de relleus mixtes dels ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022.
 

 

Aquest diumenge s’ha disputat la darrera jornada dels ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022 amb la prova de relleus mixtes on l’equip de Suïssa en joves i França en sèniors han aconseguit la victòria. Posteriorment, a peu de pistes, s’ha realitzat l’acte de cloenda dels campionats.

Els relleus mixtes s’han disputat en un mateix recorregut per a les dues categories: joves i sèniors. Amb equips mixtes de dona - home, els participants han hagut de fer el traçat dues vegades intercalats entre ells. La prova s’ha fet amb cinc canvis per traçat: primer un ascens amb esquís (50m+), després un descens, un ascens a peu amb esquís a l’esquena, un ascens amb esquís (100m+) i finalment el descens fins a la zona de canvi de relleu o en el cas del quart descens, fins a l’arribada i un desnivell acumulat de 150m+. Aquesta prova ha sigut tot un espectacle gràcies a la seva dinàmica, que ha fet gaudir i vibrar des del primer moment tant a participants com al nombrós públic assistent.

En ser una prova de velocitat i tècnica, els participants han hagut de mantenir un ritme molt alt per intentar aconseguir el desitjat darrer títol continental. Aquest era l’objectiu de tots els equips participants que només l’equip de Suïssa format per Caroline Ulrich – Robin Bussard, en joves i l’equip de França, format per Emily Harrop – Anselmet Thibault, en sèniors ho han aconseguit. El nou format dels relleus mixtes que s’ha disputat als ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022, és l’únic que es veurà al calendari de competicions d’aquesta temporada i ja s’ha adequat a les directrius que seguirà la prova en les competicions olímpiques.

Les posicions de podi de les diferents categories han estat:
Joves:                                                                                       Adults:
1.- SUI. (Caroline Ulrich – Robin Bussard)                               1.- FRA. (Emily Harrop – Anselmet Thibault)
2.- ITA. (Manuela Pedrana – Rocco Baldini)                            2.- ITA. (Giulia Murada – Ernesto Canclini)
3.- FRA. (Louise Trincaz – Jérémy Anselmet)                         3.- ITA. (De Silvestro – Michele Boscacci)

Un cop finalitzada la prova dels relleus mixt, s'ha portat a terme la cerimònia de cloenda dels ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022. Un acte, on Roberto Cavallo, general mànager de l'ISMF ha destacat que "l'organització d'aquests campionats d'Europa a Boí Taüll ha estat tot un èxit i és per aquest motiu, i veient l'estructura organitzativa de l'estació de Boí Taüll i tot l’equip que hi ha participat, que els encoratjo a continuar formant part del calendari internacional de la ISMF".

David Ros, director de l'estació de Boí Taüll també ha fet una valoració molt positiva dels ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022 en comentar que "el somni s'ha fet realitat i hem celebrat aquests campionats amb gran èxit de participació i resultats, obrint el camí de nous horitzons per l'skimo a la nostra estació".

El rànquing final de medalles, per equips nacionals, d’aquests ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022 ha estat:
 

País

Or

Argent

Bronze

Total

Suïssa

11

3

2

16

França

7

3

10

20

Itàlia

3

12

7

22

Espanya

2

2

4

8

Noruega

2

0

0

2

Suècia

0

3

0

3

Àustria

0

1

2

3

Alemanya

0

1

1

2

Eslovàquia

1

0

0

1

Andorra

0

1

0

1

Bèlgica

0

0

1

1

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny