Notícia

La UGT defensa els JJOO si la inversió al Pirineu és "permanent i perdurable"

Aragonès crida a incorporar la "perseverança", l'"autoexigència" i la "confiança" al projecte olímpic

UGT
Assemblea informativa de delegats de la UGT a les Terres de Lleida Autor/a: ACN
Nova aposta pels Jocs Olímpics d'Hivern. La UGT de Lleida va defensar ahir, durant l'assemblea de delegats que va celebrar, el projecte olímpic dels Pirineus-Barcelona, sempre que la inversió sigui "permanent i perdurable" i es faci pensant en la gent que viu al Pirineu. El sindicat considera que els JJOO poden "crear ocupació de qualitat i estable", i defensa que el creixement sigui "sostenible". I aquesta manifestació ha arribat el mateix dia en què el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida a incorporar "els valors de la perseverança, l'autoexigència i la confiança en un mateix" al projecte.


El secretari general de la UGT a les Terres de Lleida, José Luis Aguilà (Foto: ACN)

La UGT es mostra favorable a la celebració al Pirineu dels Jocs Olímpics d'hivern sempre i quan hi hagi "informació i participació" i es garanteixi "que hi hauran inversions al territori de manera permanent i perdurable i no només mirant per a aquella gent que va a esquiar al Pirineu sinó també per a la gent que hi viu". El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, considera que els JJOO poden contribuir a "crear ocupació de qualitat i estable" a les comarques pirinenques. "El que cal és un creixement sostenible perquè s'hi pugui viure tot l'any i desestacionalitzar el que es pugui i aprofitar que aquesta inversió reverteixi en benefici del territori amb criteris de qualitat d'ocupació i de sostenibilitat", va afirmar ahir Ros, durant una assemblea del sindicat a les terres de Lleida.

Des de la UGT sostenen que la celebració dels Jocs Olímpics d'hivern "pot ser una bona experiència per concertar i que hi hagi diàleg social al territori", però "això no només vol dir amb ajuntaments sinó també amb agents econòmics i socials". A la vegada, Camil Ros considera que "és un bon moment per fer propostes que puguin tenir un equilibri entre el que seria una economia productiva i la sostenibilitat".

Nova crida del Govern
Mentrestant, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va fer ahir (dilluns) una crida a incorporar "els valors de la perseverança, l'autoexigència i la confiança en un mateix" al projecte de candidatura olímpica d'hivern de Catalunya. "Serà un molt bon projecte", va dir durant la recepció del Govern als esportistes catalans que han participat als Jocs Olímpics de Pequín, que es van clausurar aquest cap de setmana. Aragonès va aprofitar la trobada per esmentar la intenció del Govern d'impulsar una candidatura olímpica entre Barcelona i els Pirineus i va garantir que serà "un molt bon projecte".

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va obrir l'acte celebrant la medalla de plata obtinguda per Queralt Castellet en la modalitat de surf de new (snowboard) i va assegurar que ha de ser "un focus per il·lusionar-nos amb aquesta proposta de Jocs Olímpics d'hivern" a Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny