Notícia

Així va anar la 2a Banked Slalom de Landing Snowboard

Baqueira Beret també va acollir dissabte la World Snowboard Federation

Banked Slalom, baqueira beret
El mal temps no va fer enrere els participants Autor/a: Andoni Espelde
L’estació aranesa de Baqueira Beret ha acollit aquest cap de setmana la 2a competició del Banked Slalom de Landing Snowboard i la World Snowboard Federation. El Banked Slalom ha comptat amb 200 participants d’entre 5 i 56 anys, xifra que supera el nombre d’inscrits a la primera edició. En categoria sènior, Aitor Soto i Marion Gouwy han coronat el podi.Hi van participar snowboarders de totes les edats (Foto: Andoni Epelde)

 
L’estació d’esquí de Baqueira Beret va acollir dissabte la segona edició del Banked Slalom organitzat per l’empresa especialitzada en snowboard i splitboard Landing Snowboard, amb la col·laboració de la World Snowboard Federation (WSF).
 
L’esdeveniment va donar el tret de sortida divendres a la botiga de Quiksilver de Vielha, on es va fer la presentació oficial. Davant d’uns assistents expectants, els organitzadors hi van explicar totes les novetats d’aquesta segona edició, entre les quals hi havia el premi especial ‘Team Challenge’, amb el qual un equip de tres persones podran viatjar en heliboarding.
 

Una gran nevada reduïa molt la visibilitat a Beret (Foto: Andoni Epelde)

 
El dissabte va començar amb un pronòstic meteorològic advers i una gran nevada que reduïa molt la visibilitat a Beret, però això no va ser una excusa per faltar a la cita. Els participants es van anar acostant fins al punt de recollida de dorsals, ubicat a la base de l’estació, des de les 8 del matí. I carregats de motivació, tant petits com grans es van anar preparant. Recordem que hi havia quatre categories: Groms (< de 13), amb 20 participants; Rookies (< de 18), amb 37 participants; Seniors (< de 40), amb 88 participants, i Legends (> de 40), amb 63 participants.
 
A partir de les 10 h ja es van poder veure els primers surfistes practicant i gaudint del circuit a l’Era Marmota. La competició arrencava a les 11.15 h, i estava plantejada en dues rondes classificatòries basades en els millors temps.
 
El primer participant que va provar el circuit va ser un nen de 7 anys que va obrir pas als Groms. Les condicions meteorològiques de la nit anterior havien afectat el traçat, que no era apte per a tots els nivells i va dificultar el recorregut als riders. Però això no obstant, tots es van llançar a participar per gaudir de la jornada, tot i el plus de dificultat afegit al circuit. I ho van fer fins que a les 16.30 h es va fer el lliurament de premis, amb més de 10.000 euros en material esportiu i una experiència en heliboarding en joc.
 

Els riders es van llançar tot i les dificultats afegides al circuit (Foto: Andoni Epelde)

 
Els guanyadors van ser els següents:
Groms - Dones
1a. Carla García Masó
2a. Chloe Bosch Sabidó
3a. Nora González Abad
 
Groms - Homes
1r. Manex Rodríguez Garciandia
2n. Mauro González de Cos
3r. Beñat Urdangarin
 
Rookies - Dones
1a. Leire Pérez Saeta
2a. Uxue Domínguez Deulofeu
3a. Danae Sanllhey
 
Rookies - Homes
1r. Martxelo Urruzola Tous
2n. Axel Domínguez Deulofeu
3r. Marc Cornejo Marzo
 
Sènior - Dones
1a. Marion Gouwy
2a. María Hidalgo Perlas
3a. Paula Terra
 
Sènior - Homes
1r. Aitor Soto
2n. Tyler Chorlton
3r. Lukas Rodríguez Garciandia
 
Legends - Dones
1a. Diana Álvarez Alonso
2a. Marion Velten
3a. Ruth Bueno Vila
 
Legends - Homes
1r. Jamie Philp
2n. Lluc Navarro Cots
3r. Toto Chamarro
 

L’esdeveniment va ser una gran jornada festiva (Foto: Andoni Epelde)

 
La gran novetat
Cal destacar que en aquesta segona edició s’ha estrenat la categoria ‘Team Challenge’, el guanyador de la qual s’ha emportat l’experiència de heliboarding. I el premi ha estat per l’equip Slidewayz, format per Merlin Balfour, Tyler Chorlton i Jamie Phips, provinents de la botiga d’snowboard andorrana.
 
El WSF Banked Slalom Tour
El WSF Banked Slalom Tour el van fundar el 2014 un comitè de persones apassionades de l’snowboard que veien el potencial dels Banked Slaloms i com aquests podien contribuir a promocionar l’esport en general. Es tracta d’una xarxa d’esdeveniments independents amb una plataforma de comunicació comuna que van començar en alguns països en què els esdeveniments de Banked Slalom ja existien.
 

L’objectiu és fomentar els tours a nivell mundial (Foto: Andoni Epelde)

 
En els últims anys, el tour ha experimentat un gran creixement, i ha arribat a organitzar més de 22 esdeveniments amb més de 2.000 participants, i s’ha posicionat com un dels circuits d’snowboard més importants a nivell internacional. A llarg termini, l’objectiu és augmentar la participació i el desenvolupament de Banked Slalom a nivell mundial.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny