Notícia

Aprovada una moció d'En Comú Podem sobre la consulta dels Jocs d’Hivern

La moció busca ampliar la consulta al Berguedà, el Solsonès i Ripollès. Per contra, Vilagrà, no ho veu així.

Nuria Pau,esquiadora olimpica,Vall de Nuria,200203,OML
Núria Pau, esquiadora olímpic, esquiant a l'estació d'esquí de Vall de Núria, al Ripollès Autor/a: OML
Aprovada una moció d'En Comú Podem sobre la consulta dels Jocs d’Hivern i que vol ampliar la consulta al Berguedà, el Solsonès i Ripollès. Per contra,Vilagrà interpreta que la moció pactada no implica ampliar la consultar sobre els Jocs d'Hivern a tres comarques més. El text insta a "consensuar" amb el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès la seva incorporació a la consulta.


Aprovada una moció d'En Comú Podem sobre la consulta dels Jocs d’Hivern i que vol ampliar la consulta al Berguedà, el Solsonès i Ripollès. Per contra,la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, interpreta que la moció pactada entre ERC, Junts, CUP i comuns no implica ampliar la consulta sobre els Jocs d'hivern sinó que insta a "treballar" amb les comarques del Berguedà, el Solsonès i el Ripollès la seva implicació. Vilagrà ha afegit que, de moment, ni Solsona ni Berguedà han demanat al Govern de manera majoritària participar a la consulta i que només ho han fet alguns ajuntaments. En el cas del Ripollès, l'executiu encara no ha anat a fer les reunions per aquesta qüestió i té previst fer-ho properament. Així ho ha dit Vilagrà en roda de premsa després de la reunió entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el secretari general adjunt del PDeCAT, Marc Solsona.

Vilagrà ha afirmat que s'han de veure "quines opcions" hi ha perquè les tres comarques se sentin part participada i ha assegurat que el seu departament serà "molt intensiu" anant al territori. Tot i així, ha defensat que la consulta es restringeixi al Pirineu i l'Aran. "Per un territori petit, que prenguin decisions ells, és rellevant. Sense Pirineu i Aran no hi ha candidatura", ha insistit.

També ha recordat que les comarques del Berguedà, el Solsonès i el Ripollès ja formen part de la comissió territorial on es prenen decisions i que, per tant, ja formen part del procés participatiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny