Notícia

Entrevistem Yves Olive, cap de manteniment de Porté Puymorens

Va entrar a treballar a l’estació amb 20 anys i avui, acabats de celebrar els 60, es mira la jubilació de ben a prop

Yves Olive, a l'esquerra de la fotografia, amb companys de feina a Porté Puymorens
Yves Olive, a l'esquerra de la fotografia, amb companys de feina a Porté Puymorens Autor/a: Diaridelaneu
Yves Olive va començar treballant a PortéPuymorens com a perchman. Després va fer de pister/socorrista i, més endavant, de conductor trepitja-neu. Actualment, és el cap de manteniment. A l'entrevista ens explica la importància bàsica del manteniment preventiu en una estació d'esquí, una feina que sovint no es veu, però que permet estalviar moltes interrupcions en el servei o avaries greus. Coneixedor com és de la realitat de Porté després de treballar-hi més de quaranta anys, ens avança que la millor garantia de futur per a l'estació de la vall del Querol és que el producte base, la neu, no els falla mai. Això els permet pensar en la possibilitat de continuar creixent. Però hi ha més coses...


Yves Olive és la persona de més antiguitat a l’empresa. És, actualment, el cap de manteniment de l’estació d’esquí de Porté-Puymorens, una tasca gens fàcil i de molta responsabilitat; la seguretat dels esquiadors i la fiabilitat dels ginys depèn de la feina que ha fet al llarg de tota la temporada.

Va entrar a treballar a l’estació amb 20 anys i avui, que ha fet fa poc de 60 anys, es mira la jubilació de ben a prop (a França l’edat mínima legal per acollir-se a la jubilació és als 62 anys). Abans, abans de tancar aquesta llarga etapa professional, qui sap si li tocarà viure el canvi del telecadira de la Mine.

Entrevista amb Yves Olive en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny