Notícia

A Núria s'hi esquia bé

Vam visitar l'estació d'esquí de Núria el divendres 25 de febrer

vall de nuria,telecadira,la pala,jordi monjo
A punt de pujar a pistes pel telecadira La Pala Autor/a: Diaridelaneu
Divendres 25 de febrer vam visitar l'estació d'esquí de Vall de Núria. Malgrat l'anticicló que impera des de fa moltes setmanes, malgrat que la darrera nevada a la vall s'ha d'anar a buscar en el calendari en la data del 9 de gener, a les pistes d'esquí de Núria s'hi esquia bé. Us ho mostrem en aquest vídeo.Ja fa dies que en diferents ambients i entorns del món de la neu els esquiadors se sorprenen del fet que, malgrat fa setmanes que no neva i que l'anticicló ja sembla enquistat, malgrat que les temperatures són les d'un hivern suau, malgrat que fora els traçats la neu escasseja... s'esquia bé. El cert és que a pistes la neu continua oferint bones condicions per a la pràctica de l'esquí. No, no és una neu pols lleugera, òbviament, però es tracta d'una neu que, en general i a gairebé totes les estacions d'esquí del Pirineu, aquesta es conserva bé en cotes altes, mentre que en cotes baixes pateix més transformacions. 

En les bones condicions hi tenen molt a veure la baixa humitat ambiental que deixa l'anticicló, però també el trepitjat de pistes continuat que estan aplicant les estacions d'esquí als seus traçats. La densificació de la neu ajuda en la seva conservació i això, amb el suport de la neu de canó que moltes nits es pot sumar a la neu natural precipitada el mes de desembre, permet que les condicions per esquiar siguin bones.

I això també passa Vall de Núria? Doncs sí. I així ho vam poder comprovar el divendres 25 de febrer, quan la vam visitar. Malgrat tots els inconvenients d'aquest hivern explicats unes línies més amunt, a les pistes d'esquí de Núria s'hi esquia bé.

És cert que de bon matí la neu és dura, al migdia queda una neu que molts esquiadors bategen amb el nom de "cremeta" i ja a la tarda queda transformada en "primavera". Segons comunicat de neu, oberts 6 dels 8 quilòmetres de pistes que ofereix i un total de 8 pistes oberts de les 11 que té sobre plànol.
En resum, i al nostre criteri, a Núria s'hi esquia bé.

Però per mostrar l'estat de pistes i de la neu us deixem amb aquest vídeo enregistrat el mateix divendres 25 de febrer de 2022.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny