Notícia

Comencem el març amb més fred i precipitacions

Les acumulacions previstes oscil·larien entre els 1 i els 30 o 50 centímetres puntualment

Comencem el març amb més fred i precipitacions
Comencem el març amb més fred i precipitacions Autor/a: Troposferica
Arrenquem aquest mes de març amb perspectives de canvis mínimament significatius a curt termini. L’anticicló es retira a l’Atlàntic amb arribada directa de fronts i pertorbacions. Aquesta situació d’inestabilitat s’iniciarà demà dimecres, quan haurem d’estar pendents del cel.

Les primeres nevades arribaran de matinada al Pirineu aragonès, movent-se d'oest a est al llarg de la jornada. La cota de neu oscil·larà entre els 1500 i 1700 metres en general. Pel que fa al Pirineu català, “l’or blanc” arribaria a la tarda, per damunt dels 1400 a 1600 metres al Pirineu lleidatà. A Andorra la cota s’iniciarà entorn dels 1700-1800 metres però davallant ràpidament fins a uns 1500. Al Pirineu central i Oriental, també al Prepirineu, plourà per sota dels 1800 a 2000 metres en un primer moment, arribant la nevada lentament fins als 1500-1700 metres al final d’aquest primer episodi. En general s’esperen acumulacions entre 1 i els 15 centímetres o una mica més a cotes elevades. L’ambient fred ajudarà a mantenir aquesta neu caiguda en bon estat de conservació.

tosa-nevada-la-molinaPredicció de nevades per a les properes hores (Foto: arxiu).

Treva el dijous dia 3 fins al migdia o mitja tarda. A partir de les 14-16 hores tornarien a arribar precipitacions al Pirineu d’Osca, en el seu sector més occidental i per damunt d’uns 1700 metres inicialment, però davallant molt ràpidament la cota fins a uns 1000 o 1200 metres a la tarda. Pel que fa al Pirineu català i Andorra, les precipitacions es preveuen més disperses, en forma de ruixats inconnexos que seran en forma de neu a cotes molt variables, situades entre els 1500 i fins als 1900 metres en general.

nevada-masella-20211127Nevades en previsió per a les properes hores (Foto: arxiu).

Les nevades continuarien a finals de setmana

La inestabilitat es mantindria el darrer terç de la setmana amb nevada intermitent, feble a moderada en pràcticament totes les pistes d’esquí del nord-est peninsular. El divendres dia 4 podrien ser una mica més destacada i generalitzada arreu del Pirineu, sobretot en el seu vessant nord, i també al Prepirineu, amb cota situada entre els 1100 i 1500 metres aproximadament. Entraria vent del nord, una mica intens a les cotes més elevades. El dissabte dia 5 les precipitacions podrien quedar més circumscrites al Pirineu català i Andorra i a totes les cotes de les instal·lacions amb fred plenament hivernal.

Les acumulacions previstes fins al dissabte dia 5 a la mitjanit oscil·larien entre els 1 i els 30 o 50 centímetres puntualment. És difícil de precisar amb exactitud, perquè un canvi en la profunditat o posició de la pertorbació podria fer variar significativament aquestes estimacions.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny