Notícia

Gaudint del Pirineu de Lleida sota les estrelles

El cel d’aquest territori té diversos reconeixements de la Fundació Starlight

Vall de Boí
Imatge presa des del mirador de la Vall de Boí Autor/a: Vall de Boí
Més enllà de les activitats diürnes, el Pirineu de Lleida també ofereix l’opció de gaudir del territori sota les estrelles. I és que els seus cels estan reconeguts per la Fundació Starlight, motiu pel qual disposa de diversos punts d’observació astronòmica.


Els equipaments disposen de material variat per a aficionats i experts

Hi ha esquí alpí, hi ha esquí nòrdic, hi ha activitats d’aventura, hi ha pobles amb caràcter, hi ha balnearis i centres termals, hi ha una oferta cultural històrica, hi ha una gastronomia deliciosa, hi ha espais naturals excepcionals... Però si algú es pensava que només es pot gaudir del Pirineu de Lleida i de totes les experiències que ofereix durant el dia, s’equivocava. També es pot fer sota les estrelles. O més ben dit, amb les estrelles.

L’observació astronòmica és una de les ciències més antigues que hi ha, i amb les seves muntanyes el Pirineu és un mirador fantàstic. Precisament per això s’hi ha habilitat diversos punts que s’han convertit en tot un referent per als amants de l’astronomia.

El Parc Astronòmic del Montsec està ubicat a les afores d’Àger, entre la Noguera i el Pallars Jussà

D’una banda, hi ha el Parc Astronòmic Montsec. Situat als afores del municipi d'Àger, entre les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà, s’ha erigit com un dels millors indrets del món per fer observació astronòmica i gaudir de les estrelles, constel·lacions i altres elements de l’univers. La serra del Montsec ha estat reconeguda per la Fundació Starlight com un dels indrets amb unes condicions d'observació astronòmica excepcionals, tant per les seves condicions meteorològiques com per la baixa afectació de la contaminació lumínica.

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és Destí Turístic i Reserva Starlight (Foto: Espot)

D’altra banda, també cal destacar els miradors astronòmics d'Espot i la Vall de Boí. Aprofitant la certificació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici com a Destí Turístic i Reserva Starlight el 2018, s'han potenciat espais des d’on admirar la qualitat del cel nocturn. Espot el té dintre de l'estació d'esquí, a 2.000 metres d'altitud. A Vilaller el mirador dels estels es troba instal·lat al cap del poble. I en el cas de Boí, se situa a tocar de l'ermita romànica de Sant Quirc de Durro.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny