Notícia

Les cinc mini-estacions del Pirineu francès

Són ressorts de neu amb menys de 20 quilòmetres i el més petit, Goulier Neige, només en té 7

La majoria d’estacions també ofereixen opcions complementàries a l’alpí (foto de Camurac)
La majoria d’estacions també ofereixen opcions complementàries a l’alpí (foto de Camurac)
No encapçalen rànquings, ni són les més conegudes, però sí les menys freqüentades, i les més inhòspites i autèntiques. I aquí hi rau, precisament, el seu encant. El major percentatge de les estacions de neu benjamines dels Pirineus francesos estan a la regió de l’Ariège, i permeten complementar l’estància a la neu amb visites al patrimoni local a un preu molt atractiu. Avui us expliquem com són les cinc mini-estacions del Pirineu francès.


Goulier Neige: la més petita i autèntica
Coronant el poblet de Goulier, entre 1.500 i 1.900 metres d’altitud, s’hi aixeca la més benjamina del Pirineu francès. L’única estació de neu d ela vall del Montcalm, a la regió d’Ariège. Parlem de Goulier Neige www.goulier-neige.fr, de només 7 km, amb vuit autèntiques pistes d’esquí alpí, envoltades dels pics de Garbié de Brésoul (2.047 m) i Pédrix (2.213 m), a la cara nord-oest del Pique d’Endron (2.472 m). És un complex de neu familiar, que ofereix naturalesa als esquiadors més experimentats, i pistes fàcils per als principiants. I tot, allunyat de les multituds de les grans estacions, fet que facilita la progressió dels esquiadors.

Bourg d’Oueil: la més generosa
En tan sols 10 km, l’estació d’esquí alpí situada al cor de l’Alta Garona ofereix un entorn natural preservat entre 1.350 i 1.660 metres d’altitud. Bourg d’Oueil www.bourgdoueil.fr es troba a 15 km de Luchon https://luchon.eliberty.fr/es i és coneguda com l’estació d’esquí més generosa. Doncs a part de gaudir de l’esquí i d’altres activitats, com raquetes de neu, trineus o caminades, també té un magnífic patrimoni cultural visitable, amb una església del segle XV, la capella de San Blas, le Ferradet ou Travail o el menhir de Port de Pierrefitte.

Camurac: l’estació de les estrelles
A la regió de l’Aude, entre 1.550 i 1.800 metres, hi ha Camurac www.ski-camurac.com, l’estació de les estrelles, amb 15 km i 11 pistes d’esquí alpí. Deu el seu nom a l’Observatori Chaumine aux étoiles o Observatori de les estrelles, que està ubicat a l’entrada de Camurac. A més de gaudir de la neu, s’hi poden fer tallers relacionats amb el sistema solar.

Ascou: el cor del bosc
El port de Pailhères i el pas de Pradel, a 2.000 metres d’altitud, donen pas a un magnífic paisatge cobert de neu i avets al llarg dels 17 km que conformen l’estació d’Ascou-Pailhères www.ascou-ski.com, a Ariège. És una estació d’esquí alpí, familiar i de talla humana que compta amb 17 pistes molt freqüentades pels 122 habitants del poble d’Ascou.

Chioula: la bellesa nòrdica
Entre 1.240 i 1.725 metres d’altitud, al peu dels vestigis del castell càtar de Montaillou i a la part més profunda del bosc, hi ha Le Chioula www.chioula.fr, la bella estació nòrdica d’Ariège. Un ressort de naturalesa benèvola i pacífica, els senders nòrdics del qual segueixen la ruta natural i suau dels camins rurals i pobles al llarg de 17 quilòmetres.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny