Notícia

Llevantada a la vista?

Així ho indiquen diversos models de cara a mitjans setmana vinent

Llevantada a la vista?
Llevantada a la vista? Autor/a: Captura Skipass
Llevantada a la vista? Doncs sí, ho han deixat entreveure avui a l'espai del temps de TV3. També ho preveuen alguns models de predicció meteorològica. Falten moltes hores, dies, però que amb tanta antelació hi coincideixin diversos models ja és un bon auguri. Ens salvarà la recta final de la temporada? Si s'acaba produint, no en tenim cap dubte que serà un bon "salvavides" i una magnífica notícia per a aqüífers i per a les reserves d'aigua després d'un hivern anticiclònic gairebé permanent. Estarem molt pendents de tot el que es pugui anar publicant al respecte en les properes jornades.


masella-20210111-telecadira-tgvAixí va deixar Filomena la zona de la Cerdanya la temporada 20/21 (Foto: Masella-IST).


La temporada de neu 21/22, que possiblement passarà a la història per l'avorriment meteorològic a causa de l'anticicló permanent que ha imperat al Pirineu durant setmanes i setmanes, podria animar-se i de quina manera en la seva recta final.

Segons diferents models de predicció meteorològica la llevantada s'iniciaria a partir del dilluns 14 o dimarts 15 de març. Guanyaria en força a partir del dimecres dia 16. Els gruixos de neu podrien ser considerables, arribant fins i tot al metre de neu al Pirineu més oriental. La cota de neu semblaria situar-se entre els 1600 i els 1800 metres.

Gruixos importants

Al final de l'episodi de la llevantada el gruix de neu acumulat fins al dia 17 podria apropar-se als 200 cm en cotes superiors als 2.000 metres. Falten moltes hores i, per tant, la fiabilitat és baixa, però el fet que hi coincideixin diversos models ja és una qüestió que ens permet ser optimistes. Estarem molt pendents de tot el que es pugui anar publicant al respecte en les properes jornades.

Plànol de gruixos de neu d'Skipass

El plànol de gruixos de neu que hem publicat a l'encapçalament de l'article s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny