Notícia

Comença el Campionat d’Espanya d’alpí a Baqueira Beret

Serà el 25è aniversari de la competició Top CAEI FIS

Adur Etxezarreta
Adur Etxezarreta, en una imatge d'arxiu Autor/a: Fototur
Entre avui (divendres) i diumenge se celebraran els Campionats d’Espanya CIT a Baqueira Beret, en la competició Top CAE FIS, que celebrarà la seva XXV edició. Aquest esdeveniment serà puntuable per a la 4a fase de la Copa d’Espanya Audi CIT i el SG i GS també formaran part de la Copa del Món CIT FIS Arnold Lunn, en què Espanya ocupa el 4t lloc.


Núria Pau (Foto: Fototur)

Baqueira Beret donarà el tret de sortida avui divendres (11) als Campionats d’Espanya CIT de Supergegant (SG), Gegant (GS) i Slalom (SL) de categories CIT 2022. Les proves es disputaran fins diumenge (dia 13) i seran puntuables per a la quarta fase de la Copa Espanya Audi CIT d’aquest 2022. Les competicions estan organitzades pel Club Aranès Esports Iuèrn (CAEI), la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), la Real Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI) i la mateixa estació.
 
La prova d’avui (SG), igual que la de demà (GS), seran puntuables també per a la CIT Arnold Lunn Wordl Cup (CITWC). En aquest circuit, Espanya ocupa el quart lloc, amb 5.243 punts, d’una classificació liderada per Itàlia (amb 8.959 punts). A la classificació de dones, Espanya és 3a, amb 3.384 punts, d’una classificació liderada per Àustria (amb 4.542). En homes, Espanya és 5a, amb 1.859 punts, i el país amb millor puntuació és Itàlia, amb 5.114.
 
Però tornant a Baqueira Beret, avui s’hi disputarà la primera competició, que serà un Supergegant a l’Stadium de Beret. Demà (dia 12) s’hi disputarà el Gegant a la mateixa pista, i diumenge (13), l’Slalom. Pel que fa al rànquing actual de la Copa d’Espanya FIS previ a la competició de la Val d’Aran, i després de les proves de la tercera fase disputades a Cerler, en dones lidera Anna Borràs (MLEC-FCEH) amb 385 punts, després de quedar segona totes dues jornades. La seva germana, Marta Borràs,que era segona entrant en aquesta segona fase, va passar a ser tercera amb 215 punts, i Luna Espin (SGC-FADI) ha passat a ser segona amb 220 punts.

Ana Vidao (Foto: Fototur) 

En homes, Nil Santiveri (LMCE-FCEH) manté el lideratge després de quedar 2n CIT a l’Slalom de Cerler amb 250 punts a la classificació total. Jordi Beascochea (LLIVIA-FCEH) és segon amb 205 punts, i Andrés García (MAYENCOS-FADI Aragó) és tercer amb 200 punts. La classificació està ajustada.
 
En la classificació per clubs, manté el lideratge el May Luengo Esquí Club (MLEC-FCEH) amb 762 punts, i les germanes Borràs al top de la classificació femenina. El segueix La Molina Club d’Esports (LMCE-FCEH) amb 718 punts i Nil Santiveri com a líder de la general masculina, i és tercer el Club Alpí Núria Masella-Cerdanya (CANMC-FCEH) amb 640 punts.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny