Notícia

Tècnica pionera per recuperar la pista de l'Àliga en un temps rècord

Grandvalira ha fet la feina en un temps rècord i finalment es podrà celebrar el descens masculí

Grandvalira,Aguila
Un centenar de persones hi han participat Autor/a: Èric Rossell
Durant unes hores va semblar impossible, però finalment ho han aconseguit. Grandvalira ha recuperat en temps rècord la pista de l'Àliga, i finalment podrà acollir el descens masculí de les Finals de la Copa d'Europa. Les molt adverses condicions meteorològiques han posat a prova l'organització, que ha superat aquest gran desafiament. I una tècnica mai vista a Andorra, que ha implicat a més de 100 persones, ha fet possible que es puguin disputar les proves d'aquest cap de setmana.


Han baixat caminant en cadena per trepitjar la neu (Foto: Èric Rossell)

La superació i l'esforç són l'essència de l'esport, valors que ha traslladat l'equip tècnic de Grandvalira en la tasca de recuperació de la pista Àliga per tal que es pugui disputar el descens masculí. Les complicades condicions meteorològiques que han afectat la seu de les Finals de la Copa d'Europa durant tota la setmana, amb pluja, vent, altes temperatures i fins i tot pols i sorra sahariana, havien deixat el traçat sense les condicions necessàries per poder-se disputar la competició. Però la tenacitat i la capacitat de reacció de l'equip de Soldeu El Tarter han fet possible, en un temps rècord, que al cap de setmana es pugui disputar el calendari previst a la mítica pista d'El Tarter. 

La pista de l'Àguila, aquest matí, ja a punt (Foto: Èric Rossell)

Per fer-ho realitat, un equip de més de 100 persones, entre voluntaris, tècnics de l'estació, monitors de l'escola d'esquí i dels esquí clubs del país, entrenadors dels equips competidors i, fins i tot, algun corredor que competirà justament en el descens, van baixar a peu la pista (al llarg de 420 metres i superant un 30% de desnivell mitjà) formant una cadena humana per tal de trepitjar la pista i aconseguir que la sal que s'havia espargit prèviament penetrés a l'interior amb l'objectiu d'endurir la neu. Posteriorment, l'equip va tornar a passar-hi derrapant amb els esquís per compactar la neu, feina que van acabar de completar les màquines trepitjaneu en una darrera fase. 

Hi havia treballadors, entrenadors, competidors i voluntaris (Foto: Èric Rossell)

El director de cursa, Santi López, ha explicat que aquesta tècnica “va ser una proposta de la FIS” i que “no ho havíem vist ni provat mai, però hi vam creure. De seguida vam reunir els equips, ens vam organitzar logísticament i ens vam posar a treballar a contrarellotge per poder-ho fer realitat”. "Estem acostumats a superar tota mena d'adversitats en competicions anteriors i aquesta no podia ser una excepció”, ha afegit. López que ha destacat que sense la implicació i la capacitat de treball en equip de tot l'staff, la recuperació de la pista no hauria estat possible.

Després d'hores i hores sobre el terreny, finalment s'ha aconseguit que la FIS hagi validat el traçat que ara mateix està acollint els entrenaments de descens masculins i que demà (diumenge) tingui lloc la darrera prova del circuit de Copa d'Europa.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny