Notícia

El president del COE demana aïllar la candidatura per als Jocs d'hivern 2030 de la política

En una entrevista a La Vanguardia ha explicat que avui hi haurà l'última reunió de la comissió tècnica

Alejandro Blanco,president COE,palau esports vielha
El president del COE demana aïllar la candidatura per als Jocs d'hivern 2030 de la política Autor/a: ACN
El president del COE demanar "aïllar" la candidatura per als Jocs d'hivern 2030 de la política. Blanco diu que no fa falta la consulta i que en tot cas no hauria de ser binària.


competicio-snowboard-la-molina-alabaus-030318

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha demanat que "s'aïlli" la candidatura per als Jocs d'hivern 2030 de la política. "Aquesta candidatura és social i cal allunyar-la de la política de partits; si no, no tindrem opcions de guanyar", ha avisat en una entrevista a 'La Vanguardia'.

Així mateix ha defensat que la candidatura no és d'una sola comunitat i ha apostat per buscar la candidatura "de més consens". Segons ha dit, el que cal fer no és un repartiment al 50% sinó un que formi la millor candidatura possible. Sobre la consulta, Blanco creu que no és necessària però que en tot cas s'ha de limitar als territoris afectats i la pregunta no pot ser binària "perquè s'assemblaria més a un referèndum".

Blanco creu que la situació es pot redreçar però que "això no significa que de tant en tant no hi hagi un petit tsunami". Segons ha explicat, avui hi haurà l'última reunió de la comissió tècnica i després es presentarà el projecte als responsables dels governs.

El president del COE ha defensat que no és un tema de percentatge i que el que està en debat és on fer els esports de gel que, normalment, es fan a les ciutats. De totes maneres, ha considerat que això no serà un problema i que se solucionarà avui.

Pel que fa al nom de la candidatura, ha dit que aquesta és l'última fase. "Primer farem el programa tècnic  i parlarem amb el COI i després el nom és responsabilitat dels polítics", ha conclòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny