Notícia

Vilagrà: no hi haurà cap infraestructura 'fantasma'

S'allunya la possibilitat de recuperar els trampolins de salts de La Molina

calgary,bobsleigh
La candidatura Pirineus-Barcelona no inclourà construir un circuit de bobsleight al Pirineu Autor/a: Diaridelaneu.cat
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va explicar ahir dimarts el projecte dels Jocs Olímpics d'Hivern a alcaldies i consellers comarcals del Ripollès.


trampoli-70-metres-la-molina-1992
Trampolí de salts de 70 metres de La Molina en una imatge d'arxiu de la temporada 1991-92

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, s’ha reunit aquest dimarts vespre amb alcaldies i consellers comarcals del Ripollès per informar-los sobre el projecte de candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern del 2030. Vilagrà ha remarcat que els Jocs s’han de fer des del territori i per aquest motiu totes les comarques s’han de fer “partícips” d’aquest esdeveniment encara que no tinguin el gruix de les proves, com és el cas del Ripollès. “Hem de fer el projecte de baix a dalt”, ha emfatitzat. (Veure informació ampliada en aquest enllaç).

No a les infraestructures "fantasma"

D’altra banda, Vilagrà ha destacat que els Jocs seran sostenibles i no hi haurà cap infraestructura “fantasma” que quedi en desús després dels Jocs: “El COI ha canviat el concepte i ja no cal que totes les proves es facin en un mateix territori. Per això, s’estan buscant equipaments en altres estats”, ha afegit. La consellera també ha apuntat que el compromís del govern amb el territori és “total” i ha deixat clar que “hi ha una estratègia per potenciar els Pirineus amb millors serveis, infraestructures... hi hagi Jocs o no”.

A la pràctica, doncs, s'allunya la possibilitat de recuperar els trampolins de salts de La Molina i queda descartada la construcció d'un circuit de bobsleight al Pirineu català, com sí que s'havia previst a la candidatura de 2026.

A la trobada, la consellera ha estat acompanyada de la secretària general de l’esport i l’activitat física, Anna Caula; el secretari de governs locals, David Rodríguez; la coordinadora de la Generalitat del projecte olímpic, Mònica Bosch i el director general de Polítiques de Muntanya, Jesús Fierro.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny