Notícia

Catalunya i Aragó tanquen un 'acord tècnic' per la candidatura dels Jocs d'Hivern

L'esquí alpí, el descens i l'eslàlom es realitzaran a la Cerdanya, mentre el freestyle i l'snowboard se celebraran a la Val d'Aran

Pirineus_Barcelona_2030,Estadi FIS La Molina
Catalunya i Aragó tanquen un 'acord tècnic' per la candidatura dels Jocs d'Hivern Autor/a: Diaridelaneu.cat
Catalunya i Aragó tanquen un "acord tècnic" per la candidatura dels Jocs d'Hivern. Els dos governs hauran de ratificar el pacte que després s'haurà de presentar al COI. Segons el pacte actual, a Catalunya se celebrarien les proves d'esquí de muntanya (a Boí Taüll), hoquei gel (Palau Sant Jordi), esquí alpí, descens i eslàlom (La Molina-Masella), i 'snow' i 'freestyle' (Baqueira Beret).


boi-taull-barcelona-pirineus-2030-skimo
A Boí Taüll se celebrarien les proves d'esquí de muntanya (Arxiu DDLN).

"Acord tècnic" entre Catalunya i Aragó per la candidatura dels JJOO d'Hivern del 2030. Tal com ha avançat 'La Vanguardia' i han confirmat a l'ACN fonts del Govern, la Generalitat i l'executiu aragonès han tancat un pacte que les dues administracions ratificaran els propers dies. Després presentaran el projecte al COI, que pot fer-ne canvis. L'acord "tècnic" és previ al polític, que remataran properament. Segons el pacte actual, a Catalunya se celebrarien les proves d'esquí de muntanya (a Boí Taüll), hoquei gel (Palau Sant Jordi), esquí alpí, descens i eslàlom (La Molina-Masella), i 'snow' i 'freestyle' (Baqueira Beret). A l'Aragó tindrien lloc les modalitats de biatló i esquí de fons, patinatge artístic i de velocitat curta i llarga.

masella-24-cargol-de-neu-memorial-bosch-aymerich
Masella i La Molina acolliran les proves d'esquí alpí, descens i eslàlom (Arxiu DDLN).

Les relacions entre Catalunya i Aragó han millorat després de la crisi per la reunió de Balaguer. El 28 de gener els presidents de la Generalitat, Pere Aragonès, i del govern d'Aragó, Javier Lambán, s'havien de reunir a la ciutat de la Noguera per abordar la candidatura dels Jocs. El dia abans, però, Lambán va suspendre la trobada, i Aragonès el va acusar d'"irresponsable" per haver pres la decisió "unilateralment".

El president del Govern trobava aleshores "incomprensibles" les "gesticulacions i sobreactuacions" del cap del govern aragonès. De la seva banda, Lambán va argumentar que havia suspès la reunió per les "diferències importants" que tenien les dues administracions sobre els Jocs.

catalunya-euskadi-veterans-2017
El Palau Sant Jordi es queda amb les proves d'hoquei gel (arxiu CG Puigcerdà).

Lambán va assegurar el 18 de febrer que no havia tornat a parlar amb el president de la Generalitat des d'abans de la reunió que havien de mantenir a Balaguer. El cap de l'executiu d'Aragó insistia que el projecte l'havia de liderar el Comitè Olímpic Espanyol (COE), i no Catalunya o Aragó. Lambán defensava així que era el COE qui havia de marcar els "temps i les ritmes" sobre com s'ha de materialitzar el projecte.

Setmanes després, a mitjans de març, el PSC va intervenir per demanar a Aragonès que parlés amb Lambán amb l'objectiu de "desencallar" la candidatura dels Jocs d'Hivern. La viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, va assenyalar el 14 d'aquest mes que el que importa és que es constitueixi la candidatura, i que era "una gran oportunitat" per a Catalunya.

Finalment, les relacions entre Catalunya i Aragó s'han desencallat, i la candidatura ja compta amb un "acord tècnic".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny