Notícia

Els presidents de l'Alt Pirineu i Aran faran "pressió" al Govern perquè es facin proves dels JJOO a totes les comarques

Confien que disciplines no olímpiques com l'esquí de muntanya o el telemark es facin al Pallars i l'Alta Ribagorça

El COE va oficialitzar ahir l'acord tècnic entre Catalunya i Aragó
El COE va oficialitzar ahir l'acord tècnic entre Catalunya i Aragó Autor/a: ACN
Els presidents de l'Alt Pirineu i la síndica d'Aran faran "pressió" al Govern perquè totes les comarques es reparteixin "equitativament" les proves dels JJOO d'hivern 2030, en cas que hi hagi candidatura i guanyi. Així ho ha explicat a l'ACN el president del Pallars Sobirà, Carles Isús, després de la reunió de presidències de la vegueria que es fa una vegada al mes i que aquest dilluns s'ha fet a l'Aran. Isús ha dit que el president Pere Aragonès s'ha connectat telemàticament a la reunió per explicar l'acord per organitzar conjuntament els jocs amb l'Aragó. En aquest sentit, Isús ha afegit que confien que disciplines que encara no són olímpiques com l'esquí de muntanya i el telemark es puguin fer al Pallars Sobirà o l'Alta Ribagorça.


Reunió de presidències amb la participació telemàtica de Pere Aragonès

Carles Isús s'ha mostrat convençut que el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça també tindran competicions olímpiques i ha assegurat que no es faran uns JJOO on quedin comarques del Pirineu "relegades". Ha afegit que aquesta és una demanda conjunta de totes les presidències de l'Alt Pirineu i Aran i així li han traslladat el president del Govern, Pere Aragonès, durant la reunió que ha tingut lloc aquest dilluns a la Val d'Aran.

Aragonès els ha explicat l'acord al qual s'ha arribat amb el govern d'Aragó per organitzar conjuntament amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) la candidatura pels JJOO d'hivern 2030. Segons aquest acord, a Catalunya es farà l'esquí alpí, descens i eslàlom, a les estacions cerdanes de La Molina i Masella, mentre que l'snowboard i el freestyle es farien a Baqueira Beret, a la Val d'Aran. D'aquesta manera, no es farien proves olímpiques ni al Pallars Sobirà, ni al Jussà i tampoc a l'Alta Ribagorça i l'Alt Urgell. En qualsevol cas, el Govern estudia adjudicar a Boí Taüll (Alta Ribagorça), l'esquí de muntanya, una disciplina que encara no és olímpica i que s'estrenarà al 2026 als jocs de Milà.

A l'Aragó tindrien lloc les modalitats de biatló i esquí de fons, patinatge artístic i patinatge de velocitat curta i llarga. A Barcelona estaria previst fer el hoquei gel, previsiblement al Palau Sant Jordi, mentre que Saragossa acolliria el patinatge artístic i el cúrling es faria a Jaca.

Això no obstant, Isús ha remarcat que totes les comarques del Pirineu tindran alguna participació en alguna prova dels JJOO. Així, ha recordat que fins ara el Pallars quedava "obviat" però hi ha un "acord previ" en relació a la disciplina del telemark, que encara no és olímpica, per fer-la en aquesta comarca, on ja s'han organitzat 5 proves de la Copa del Món i s'hi ha fet una final. En cas que finalment el telemark no sigui olímpic el 2030, Isús ha assenyalat que al Pallars s'hi farien "proves d'exhibició".

D'altra banda, els presidents comarcals també han traslladat al president del Govern la necessitat de fer o no una consulta sobre els JJOO entre la ciutadania de l'Alt Pirineu ja que consideren que podria provocar malestar entre veïns del mateix territori en funció de la disparitat d'opinions.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny