Notícia

Nova edició del premi Dr. Pitu Figueras

Obert el termini de presentació de candidats

allau,simulacre,la molina
Nova edició del premi Dr. Pitu Figueras Autor/a: Diaridelaneu.cat
El VIII Premi "Col·laborador i Esport" Dr. Pitu Figueras espera candidatures. El guardó, que torna tres anys després d’un parèntesi causat per la Covid-19, reconeix els valors de l’esport i la dedicació altruista que hi posen moltes persones per fer-lo créixer. L’esquiador i directiu català Josep Maria Sala en va ser el darrer guardonat.


playtrain-esquiadaptat-esquidiscapacitatvisual-2021

Tots els esports, i els d’hivern no en són cap excepció, evolucionen, progressen i s’obren a la societat gràcies a la feina que duen a terme un nombrós col·lectiu d’agents i entitats. Entre ells, aquells col·laboradors i voluntaris que dediquen les seves hores lliures a organitzar una competició, oferir ajuda a un col·lectiu vulnerable o aportar coneixement i experiència. 

Des del 2012, la FCEH impulsa el Premi “Col·laborador i Esport” Dr. Pitu Figueras, amb el desig de fer visible aquesta realitat, i retre-li el reconeixement que es mereix. Un guardó inspirat en una figura cabdal com el Dr. Figueras, carismàtic esquiador que va dedicar la seva vida a l’estudi i tractament de lesions produïdes durant la pràctica de l’esquí. 

Ara, després de dues temporades en blanc a causa de la Covid-19, recuperem la tradició de celebrar aquest guardó. Totes les candidatures aspirants al premi es podran presentar fins al 29 d’abril (aquest inclòs).

Serà llavors quan un jurat, format per 5 persones relacionades amb els esports d’hivern, decidiran quina és la candidatura vencedora.

Diversitat de premiats 

Des que engegués el guardó la temporada 2012-2013, el perfil de premiat/da ha estat ben diverses, reconeixent les múltiples i diferents tasques que es poden dur a terme fins d’un mateix àmbit esportiu. Entre altres, han rebut el premi l’Associación Volentaris Val d’Aran, pels seus projectes esportius i socials en aquesta comarca; Antoni Puig, figura clau en l’evolució de l’esquí català i la seva internacionalització; i la Sylvana Mestre, professional amb una destacada i àmplia trajectòria internacional en l’accessibilitat i la inclusió de les persones amb discapacitat en l’esport.  
Procediment

Les candidatures s’han de presentar a la FCEH o a través del correu electrònic premsa@fceh.cat, aportant complet el document disponible a la pàgina web. La data límit per presentar els candidats és divendres 29 d’abril (aquest inclòs).

Un cop recollides totes les propostes, un jurat valorarà el candidat més idoni, que rebrà el característic guardó en el marc del tradicional Lliurament de Premis de la FCEH que posa el punt final a la temporada.

Palmarès

Temporada                        Guardonat/s

2012-13                             El descens infantil de La Molina
2013-14                             Sr. Guillem Salmerón i el seu equip
2014-15                             Associación Volentaris Val d’Aran
2015-16                             Sr. Agustí Juan i Segarra
2016-17                             Sra. Sylvana Mestre i Alexander
2017-18                             Sr. Antoni Puig i Fontdevila
2018-19                             Sr. Josep Maria Sala i Albareda

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny