Notícia

El vent obliga a tallar la BV-4024 de Bagà cap a Coll de Pal

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla VENTCAT i la prealerta del NEUCAT

Mapa del risc de ventades per demà dissabte (cliqueu per ampliar)
Mapa del risc de ventades per demà dissabte (cliqueu per ampliar) Autor/a: Protecció Civil
Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí en alerta el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent avui al Pirineu i a l’Alt Empordà, amb ratxes que podran superar els 90 km/h i 108 km/h, respectivament. Segons el SMC, demà dissabte l’afectació s’estén a tota la meitat oest de Catalunya, sobretot al matí i migdia. El vent bufarà de component nord i les ratxes més fortes se superaran especialment a les zones altes.

En aquests moments no consten incidències destacables pel vent, però, pel que fa a la xarxa viària, s'ha tallat preventivament la via BV-4024 de Bagà cap a Coll de Pal per les ventades.

Protecció Civil de la Generalitat recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent. 

Consells d'autoprotecció davant ventades
Cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit:
- Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle
- En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral
- Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada
- Subjectar el volant de manera segura i forta

Prealerta pla NEUCAT per nevades
A banda de la previsió de vent, també es manté en prealerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) d’acord amb la previsió de l’SMC i per les afectacions que se'n poden derivar.

Avui divendres i demà es podran acumular més de 5 cm per sobre de 600 m al Pirineu, especialment la vessant nord del Pirineu occidental. La precipitació serà en forma de neu a totes les cotes i a causa del vent hi haurà torb. La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada serà extensa. De cara a diumenge, hi ha la possibilitat que s'acumulin més de 2 cm per sobre de 500 m a les comarques de la demarcació de Girona, podent baixar puntualment fins als 400 m.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania, de cara a la mobilitat per aquestes zones, que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny