Notícia

La síndica d’Aran manifesta la seva decepció amb el president d’Aragó

Es considera una irresponsabilitat i una deslleialtat la reacció del president d’Aragó

Vergés,Aran
La síndica d’Aran manifesta la seva decepció amb el president d’Aragó Autor/a: ACN
Continuen les reaccions. El Conselh Generau d’Aran, que havia defensat des del primer moment que la candidatura als JJOO d’hivern de 2030 havia de ser conjunta entre Catalunya i Aragó, s'ha mostrat decepcionat per la negativa del president Lambán a ratificar l’acord. Un acord que, recordem-jo, ja havia estat donat per vàlid després d’haver-se consensuat per la comissió tècnica amb el vistiplau dels representants de tots dos territoris. Des del Conselh Generau d'Aran es considera un menyspreu i una deslleialtat cap a la Val d’Aran i cap al conjunt del Pirineu.


copa-mon-snowboard-cross-fis-beret-fototur-2
Baqueira acollirà les proves d'snowboard en cas que la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 sigui la guanyadora (Foto. DDLN).

La reacció del Conselh Generau d’Aran al fet que l'Aragó s'hagi desmarcat de l'acord, un cop ja s'havia validat, no s'ha fet esperar. Després de conèixer-se aquest matí que el president d’Aragó, Javier Lambán, s’ha negat a assistir a la trobada amb el Comitè Olímpic Espanyol i el govern de la Generaltat de Catalunya, per a ratificar l’acord polític de la candidatura olímpica, la síndica d’Aran, Maria Vergés, ha manifestat la seva “total decepció amb l’actitud del president Lambán” que ha qualificat com “una irresponsabilitat impròpia d’un representant públic i que ho farà passar a la història com el responsable que el Pirineu perdi una oportunitat única per al seu futur”.

Aquest dilluns passat el COE oficialitzava l’acord tècnic sobre el projecte de la candidatura per a les JJOO d’hivern de 2030, un acord que comptava amb el vistiplau dels representants catalans i aragonesos que formaven part de la comissió tècnica, així i com han manifestat públicament el propi COE i el president de la RFEDI. No obstant això, i de manera sorprenent, el president d’Aragó s’ha posicionat en contra d’aquest acord per considerar-lo poc equitatiu entre territoris, encara que les informacions disponibles sobre el repartiment de proves plantegen que Aragó comptaria amb 13 proves més que Catalunya.

coe-laura-vilagra-alejandro-blanco-jose-manuel-franco
El COE ha donat avui per vàlida la proposta acordada pels Jocs d'Hivern Autor/a: ACN

“No es comprèn aquest posicionament en un moment clau per a tancar aquesta candidatura després de mesos de converses i negociacions” ha declarat la síndica de Aran que afegia que “en res ajuden postures poc col·laboradores que l’única cosa que provoquen són tensions innecessàries entre territoris. És essencial que els representants públics deixem de costat nostres fílies i fòbies personals per a treballar per aconseguir el bé comú”.

La síndica d’Aran també ha declarat que “com a síndica de Arán he defensat sempre, i el propi ple del Conselh Generau d’Aran l’ha aprovat també, que aquesta havia de ser una candidatura conjunta entre Catalunya i Aragó que possibilités que el Pirineu tingués una oportunitat històrica per a posicionar-se i impulsar les nostres infraestructures, la nostra projecció internacional, així com la posada al dia de les instal·lacions esportives presents al Vall d’Aran, i arribar a ser el motor per a la consolidació d’un model de desenvolupament sostenible ambiental, econòmica, social i territorialment”, així mateix també ha volgut destacar que “la Val d’Aran ha mantingut una relació històrica amb Aragó que treballarem per a conservar, així i tot, amb aquest menyspreu del govern d’Aragó s’obre un abans i un després en les relacions institucionals amb aquesta comunitat”.

La síndica d’Aran ha anunciat també que demanarà al COE que consideri buscar una altra alternativa davant de la negativa d’Aragó perquè la candidatura sigui possible i comparteix el posicionament conjunt compartit pels representants dels governs espanyol i català i pel COE a la roda de premsa realitzada aquest matí després de la trobada mantinguda entre ells i a la que no ha assistit Aragó.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny