Notícia

El Síndic suggereix que el Barcelonès també voti sobre els JJOO

El Síndic suggereix que el Barcelonès també voti sobre els JJOO
El Síndic suggereix que el Barcelonès també voti sobre els JJOO Autor/a: ACN
El Síndic suggereix al Govern que estudiï l'opció d'incloure el Barcelonès en la consulta sobre els Jocs d'Hivern. Demana valorar un canvi en la data prevista per evitar que coincideixi amb les vacances d’estiu.


El Síndic de Greuges suggereix al Govern de la Generalitat que estudiï la possibilitat d'incloure el Barcelonès entre els territoris a consultar sobre la celebració dels Jocs Olímpics d'Hivern, ja que considera que la comarca també està implicada com a seu de les proves esportives de gel. Així ho recull un comunicat en el qual el Síndic també proposa revisar la data prevista per part del Govern per a les consultes, el 24 de juliol, per evitar que coincideixi amb el període de vacances d'estiu.

A més, insta a publicar "sense demora" la informació actualitzada sobre el projecte de candidatura segons l'acord aprovat pel COE i, en concret, tota la informació referent a la proposta esportiva, com ara les disciplines, estadis esportius i intervencions i inversions necessàries previstes. A banda, també exigeix informació sobre l'impacte econòmic, en infraestructures i ambiental i social en el territori.

A principis del mes de febrer el Síndic va obrir una actuació d'ofici per estudiar els criteris utilitzats en la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern, i va demanar informació al Departament de Presidència de la Generalitat, que encara no ha contestat a la petició. 

En concret, va demanar conèixer els motius pels quals el Govern només considera afectada la ciutadania de l'Alt Pirineu i l'Aran i no d’altres territoris, com el Ripollès, Berguedà i Solsonès, i com això es conjuga amb el dret a la igualtat entre els ciutadans. També va demanar informació sobre quina serà la mostra poblacional amb dret de vot en la pretesa consulta, i els mecanismes establerts pel Govern per garantir informació suficient sobre el projecte a tots els potencials votants.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny