Notícia

Patrullant per Aigüestortes amb bicicletes elèctriques

Els Agents Rurals incorporen dos vehicles elèctrics per reforçar la proximitat i el respecte mediambiental

Agents Rurals
Una parella d'agents amb els nous vehicles elèctrics Autor/a: Agents Rurals
Els Agents Rurals han estrenat aquesta primavera un nou tipus de patrullatge: disposen de dues bicicletes elèctriques per recórrer els senders més concorreguts, i de més difícil accés, del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La idea és poder arribar a tot arreu i reforçar la proximitat amb la ciutadania. El cos també té dues bicicletes elèctriques més per recórrer altres espais naturals de Catalunya.


Són bicicletes del model Mendiz EX30

Els qui aquesta Setmana Santa hagin apostat per visitar el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici potser s'han trobat una imatge fins ara inèdita: la dels Agents Rurals circulant amb bicicletes elèctriques per aquest espai natural protegit. I és que el cos va incorporar fa unes setmanes quatre noves bicicletes del model Mendiz EX30, un vehicle elèctric de MTB pensat per poder accedir per tot tipus de camins, ideals per a les tasques de vigilància i prevenció en espais naturals protegits.

L'objectiu d'aquest nou patrullatge és aportar més agilitat i versatilitat als Agents Rurals en aquells espais protegits amb una gran afluència de visitants on, a vegades, els vehicles tot terreny tenen dificultats per poder accedir per determinats senders. També es vol apostar per un control més proper a la ciutadania, especialment en aquells indrets que aglutinen molts visitants per a realitzar activitats esportives o de lleure.

Per aconseguir-ho, de les quatre bicicletes adquiries, dues es quedaran fixes al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici durant la primavera i estiu, quan la climatologia millora. I les altres aniran rotant per altres espais nautrals, com per exemple els Aiguamolls de l'Empordà o el Delta de l'Ebre.

Amb aquestes incorporacions, el parc mòbil del Cos d’Agents Rurals esdevé molt més respectuós amb el medi ambient, comptant amb vehicles de zero emissions, una acció que vol tenir un efecte també d’exemplaritat davant la situació d’emergència climàtica.

L'any passat ja es va fer una prova pilot a l'Alt Pirineu

Renovació del parc mòbil del Cos
L’any 2021, i per tal d’avaluar l’eficiència i funcionalitat d’adquirir bicicletes elèctriques, els Cos de Banders d’Andorra va cedir dues de les seves bicicletes al Cos d’Agents Rurals per tal de poder fer una prova pilot de patrullatge en bicicleta, que es va realitzar a la regió de l’Alt Pirineu.

Els darrers dos anys, el Cos d’Agents Rurals també ha adquirit un total de 109 vehicles (50 Toyota Hilux i 59 Dacia Duster), substituint una part important dels 130 vehicles que eren de propietat i que tenen una mitjana d’edat superior als 15 anys d’antiguitat.
 
Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024
El Pla de renovació i dimensionament de la flota de vehicles es troba contemplat al Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024 (PECAR) aprovat el juliol de l’any 2019 i que compta amb 8 línies estratègiques, 28 programes i 103 accions.

El PECAR té l’objectiu d’adaptar el cos als reptes actuals, reforçar la visibilitat i capacitat de comunicació, desplegar les categories professionals i l’estructura de comandament, entre d’altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny