Notícia

Lambán vol que el nom de la candidatura també inclogui Saragossa

El president aragonès vol "esgotar la via del diàleg" per aconseguir una proposta "igualitària"

COE
Ha demanat una nova reunió amb el COE pel 25 d'abril Autor/a: ACN
El president d'Aragó, Javier Lambán, ha dit avui que està "encantat" que al nom de la candidatura per als JJOO d'Hivern 2030 hi surti Barcelona, però creu que també hi ha de figurar Saragossa. En un esmorzar informatiu d'Europa Press, Lambán ha insistit que no "tiraran la tovallola" per defensar una candidatura olímpica "equilibrada" amb Catalunya, i ha afegit que tenen la intenció d'esgotar la "via de diàleg".

Aragó ha demanat una nova reunió amb el COE per dilluns 25 d'abril després de presentar una nova proposta tècnica per fer més proves al Pirineu de la seva comunitat. I Javier Lambán ha reiterat aquest dimarts que "per dignitat" no poden acceptar el projecte de la candidatura olímpica validat pel Comitè Olímpic Espanyol (COE) i la Generalitat. En aquest sentit, ha dit que l'acord li sembla un "insult a la intel·ligència" i ha destacat que Aragó disposa de 6 estacions d'esquí i 283 quilòmetres esquiables per a la pràctica de l'esquí alpí, mentre que a Catalunya hi ha 6 estacions i 145 quilòmetres a la Molina i Masella.

Lambàn també ha reiterat que quan se'ls va proposar d'entrar a formar part de la candidatura per als Jocs d'Hivern 2030, se'ls va assegurar que seria igualitària, amb un repartiment de proves equilibrat entre Catalunya i Aragó, i per això confia que tant el COE com el govern espanyol atenguin les seves reivindicacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny