Notícia

Arcalís, Cauterets i Masella, la 'resistència' al Pirineu

Són les tres estacions d'esquí alpí que continuen obertes

Una imatge webcam d'avui mateix a Arcalís
Una imatge webcam d'avui mateix a Arcalís Autor/a: Captura Webcam
Per què tancar pistes si encara queda neu? Ara com ara Masella, Arcalís i Cauterets són tres les estacions d'esquí alpí del Pirineu que encara continuen obrint instal·lacions. Mentre la resta han anat tancant, les més primerenques ja ho van fer a mitjans de mes de març, no ha estat fins a aquest Dilluns de Pasqua passat que han tancat totes excepte aquestes tres. Són tres estacions que, ben bé, es podrien qualificar de la 'resistència' del Pirineu.


cauterets%20webcamUna imatge webcam d'avui mateix a Cauterets

Potser no hi ha gaires esquiadors que encara vulguin lliscar a finals d'abril, però com que tampoc hi ha gaire oferta disponible, els pocs que es resisteixen a guardar botes i esquís al traster del garatge, acaben fent que l'obertura de pistes pugui ser mínimament viable.

Bé, viable és difícil que ho sigui i, de fet, només cal veure quina és l'afluència d'esquiadors a pistes donant una ullada a les webcams. Ara bé, per a aquestes tres estacions d'esquí molt possiblement el més important no és que l'obertura d'uns quants dies més enllà de la Setmana Santa sigui de resultats econòmics positius. El que és important és el fet que, campanya rere campanya, puguin oferir un passi de temporada de rècord en dies d'obertura.

I això sí que és un bon reclam publicitari per vendre cada any una bona quantitat de forfets de temporada que, aquests sí, ajuden a que l'obertura de l'estació en el global de la temporada ja tingui un suport econòmic important, més encara si aquest arriba tant bon punt es comença la temporada. Però quan arriba l'abril cal complir, i complir vol dir obrir més enllà de Setmana Santa. Mentre hi hagi neu, és clar. Això és el que aquests dies estan fent a Masella, Cauteretsi Arcalís.

masella-supershape-coma_pregonaEsquiant per la Coma Pregona de Masella en plena primavera (Imatge d'arxiu).

De fet, les tres estacions cada any compleixen, si la neu ho permet, i obren instal·lacions més enllà de la Setmana Santa. Enguany les condicions potser no són de les millors en gruixos. Cal tenir present que venim d'un gener i febrer marcat per l'anticicló i un març amb precipitacions que, en algunes zones més que en altres, han vingut acompanyades de pols sahariana. Això sí, l'abril ha estat prou "normal" en fred i neu i en certa manera ha ajudat al fet que els comunicats de neu fossin prou bons. En qualsevol cas l'esquí a finals d'abril es correspon al tipus d'esquí que tots coneixem com a esquí de primavera.

Comunicats de neu avui

I és que segons els comunicats de les estacions, a Masella aquests dies tenen oberts 21 dels 74 quilòmetres esquiables i fins a 60 cm de neu de qualitat primavera. A Cauterets anuncien 25 de 36 quilòmetres i gruixos de neu que arriben als 240 i, finalment, a Arcalís tenen operatives 23 de 28 pistes i gruixos de neu de fins a 140 cm. La bona notícia, a més, és que per aquesta setmana les temperatures continuaran baixes i s'anuncien precipitacions de neu.

Així doncs, qui vulgui encara pot esquiar en aquestes tres estacions fins al 24 d'abril, i a partir d'aquesta data ja només a Masella, que té previst acomiadar a la campanya de neu el diumenge 1 de maig. Us hi animeu?

Més informació de cadascuna de les estacions a les respectives webs:
Masella
Cauterets
Arcalís

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny