Notícia

Baqueria Beret supera el milió de forfets

Ha estat oberta durant 143 dies, iniciant temporada el 27 de novembre

Dossau,Ticolet,esquiador,balisa
Baqueria Beret tanca la millor temporada de la seva història amb més d'un milió de forfets Autor/a: Diaridelaneu
Baqueria Beret tanca la millor temporada de la seva història amb més d'un milió de forfets. L'estació aranesa ha estat oberta durant 143 dies, des del 27 de novembre fins al 18 d'abril.


baqueira-bonaigua-esquiadors-040422-istUna imatge del sector Bonaigua de Baqueira del passat 4 d'abril (Foto: DDLN).

Baqueria Beret ha acomiadat la que considera com a millor temporada de la seva història gràcies a la bona neu, el bon temps i el continu flux de visitants durant tots els mesos que ha estat oberta. S'han registrat 1.033.453 dies d'esquí, o el que seria l'equivalent forfets venuts al llarg de 143 jornades en funcionament, del 27 de novembre al 18 d'abril. Des de l'estació es valora positivament aquests resultats, després de dos anys condicionats per la pandèmia de la covid-19 i s'ha constatat que els amants de la neu tenien ganes de poder tornar a practicar el seu esport preferit. Per això, s'ha notat un gran volum de visitants tant nacionals com internacionals.

beret-pista-ta-baqueiraLliscant per la pista Ta Baqueira (Foto: DDLN).

L'estació va poder obrir el darrer cap de setmana de novembre gràcies a les primeres nevades que van acumular fins a 40 centímetres i també les baixes temperatures que van permetre produir neu i mantenir el domini esquiable a la disposició dels esquiadors des del primer dia. L'inici de la temporada va venir marcat pel Pont de la Puríssima, amb 60.000 esquiadors i 2 metres de neu. Per Nadal es van registrar 159.000 esquiadors amb la represa de la pràctica normalitat després de la pandèmia.

Les diferents competicions, les bones condicions i tot el domini esquiable obert han fet que els mesos de gener, febrer i març s'hagi mantingut la gran afluència d'esquiadors. La Setmana Santa, ha estat segons els responsables del complex, el punt clau per superar el milió de visitants i concloure una temporada històrica a l'estació aranesa.

beret-telecadira-040422-istRemuntant pel nou telecadira Clòt der Os, estrenat aquesta temporada 21/22

Al llarg de la temporada hi ha hagut 16 dies de nevades, amb gruixos de 146 centímetres de mitjana i els metres acumulats aquest hivern han estat de 899 centímetres en les cotes més altes amb la suma de totes les nevades. La temperatura mínima de la temporada ha estat de -13 graus.

L'àrea més popular de l'estació continua sent la de Baqueria, que acumula el 46% dels esquiadors, seguida de Beret, amb el 33,3% d'usuaris, on s'han notat les grans inversions fetes l'estiu passat amb el nou remuntador TSD Clòt der Us i més producció de neu. Bonaigua ha tingut el 17,7% d'esquiadors i Baciver el 3% restant.

Els 36 remuntadors de l'estació han transportat 12.466.260 viatgers i el desnivell mitjà per a cadascun d'ells ha estat de 4.237 metres. Respecte al nombre mitjà de viatges en remuntadors, ha estat d'11,88 per cada esquiador.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny