Notícia

Estabilitat en el balanç de la temporada d'esquí nòrdic

Descens del 5% respecte a la temporada 2019-20 però un augment del 6% respecte a la temporada passada

tuixent,la vansa,nordic
Descens del 5% respecte a la temporada 2019-20 però un augment del 6% respecte a la temporada passada. Imatge d'arxiu. Autor/a: Facebook Tuixent La Vansa
La temporada d’esquí nòrdic 2021-22 al Pirineu de Lleida va tancar dies abans de Setmana Santa i avui s'han fet públics els primers resultats. La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha valorat el global dels resultats, tant del nòrdic com de l'alpí, amb dels quals ha explicat que es “confirma la recuperació del sector i ens situen en un balanç rècord gracies al poder d’atracció del territori durant la temporada d’hivern i a les bones condicions que han gaudit les estacions per a la pràctica de l’esquí”.

A aquests factors cal afegir “les ganes que hi havia per part del públic de gaudir de les activitats a la neu i dels entorns naturals del territori, després de la manera atípica en que es van viure les dues darreres temporades a causa de la pandèmia”.

Les xifres de l'esquí nòrdic

Pel que fa a xifres concretes, s'ha avançat que Tavascan ha tancat amb un dels millors resultats dels darrers anys amb 7.375 forfets d’alpí venuts i uns altres 1.845 de nòrdic, el que suposa gairebé un 30% més que la temporada 2019-20. Al marge del nombre d’esquiadors d’alpí, l’estació ha rebut 15.000 practicants d’esquí de muntanya i raquetes.

Pel que fa a la resta d'estacions de nòrdic del Pirineu de Lleida (Lles de Cerdanya, Aransa, Tuixent La Vansa, Sant Joan de l'Erm i Bosc Virós), han tancat la temporada amb 53.510 forfets venuts, entre activitats d’esquí nòrdic i de raquetes.

Aquestes dades representen un descens d’un 5% respecte a la temporada 2019-20, que van tancar amb 56.527 forfets. L’esquí nòrdic ha augmentat un 6% respecte a la temporada 2019-20, però els serveis per a la pràctica de raquetes ha disminuït un 12%. Els mesos de novembre i desembre van anar molt bé i amb bons gruixos de neu, però a partir de gener i el mes de febrer les estacions situades en cotes més baixes van patir la falta de precipitacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny