Notícia

Bona temporada per al nòrdic, que ha venut 67.120 forfets

El nombre d'usuaris ha crescut un 2% respecte de la temporada 2019-2020

El balanç de la temporada és molt positiu
El balanç de la temporada és molt positiu
Amb la temporada ja acabada, Tot Nòrdic aprofita per fer balanç d'uns mesos que, en resum, han sigut millors que els últims anys. Les estacions catalanes han venut un total de 67.120 forfets, gran part dels quals d'esquí i raquetes. Han obert una mitjana de 92 dies, i només les estacions que estan a les cotes més baixes han patit per la falta de precipitacions del gener i febrer.Les dades més destacades de la temporada, resumides per Tot Nòrdic

Les estacions d'esquí nòrdic de Catalunya, agrupades sota el paraigua de Tot Nòrdic, fan un balanç molt positiu de la temporada que acaben de tancar, i la situen "en la mitjana de les bones temporades, en que la oscil·lem entre els 65.000 usuaris i la xifra record de la temporada 2017-2018, que vam assolir mes de 75.000 usuaris". Concretament, aquesta temporada 2021-2022 han venut un total de 67.120 forfets, incloent-hi els d’esquí i raquetes, i també un petit percentatge d’altres activitats (skijoring, esquí de muntanya, trineus i altres).

Això representa que, a nivell global han augmentat un 2% la xifra d’usuaris de la temporada 2019-2020, que va ser l’any que van haver de tancar per pandèmia. I comparant les dades amb la temporada passada, val a dir que totes les estacions han tingut un increment del 322%.

Respecte de la temporada passada, l'augment ha estat del 322%

La temporada va començar molt aviat, es va poder obrir l'última setmana de novembre a totes les estacions, el que va fer que la ocupació pel pont de la Puríssima i per Nadal fos molt bona. Més endavant, però, la manca de precipitacions de gener i febrer ha perjudicat algunes estacions, sobretot de la cota més baixa, com Sant Joan de l’Erm i Virós.

Predomini de les raquetes i l'esquí d'un dia
Pel que fa al tipus d'usuaris, val a dir que han augmentat totes les tipologies de visitants respecte la temporada anterior. I respecte a la temporada 2019-2020, que és l'última referència vàlida, tamb´ve hi ha força igualtat. L'únic augment una mica destacable es la venda de forfets de dia.

El forfet d'esquí d'un dia ha augmentat un 22%

En aquest sentit, el forfet d’esquí d'un dia ha augmentat un 22%, el de raquets i escolars ha disminuït un 2%, i el de temporada també ha baixat un 5%. I el tipus de clients queda repartit de manera força homogènia entre el 28% de raquetes i esquí dia, un 26% els forfets de temporada i el 18% grups escolars.

Més dies oberts
D'altra banda, Tot Nòrdic també destaca que "la manca de precipitacions els mesos de gener i febrer ha perjudicat algunes estacions per situació geogràfica, però sobretot per la baixa cota de l’estació com son Sant Joan de l’Erm i Virós".

El públic familiar ha estat molt benvingut

En el cas de Guils, va tancar el domini per l’esquí però ha mantingut els circuits de raquetes oberts fins l’últim dia de Setmana Santa, el 18 d'abril. I Aransa tamvvé ha tingut obert per raquetes durant més dies.

La mitjana de dies oberts a les estacions els últims 12 anys es de 72 dies per temporada, i aquesta temporada 2021-2022 hi ha hagut una mitjana de 92 dies oberts, xifra que representa un augment del 28%.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny