Notícia

Neix la primera xarxa de refugis dels Pirineus

Enterpyr agrupa un total de 62 establiments de banda i banda de la frontera

Enterpyr,refugi
A través del web es poden consultar refugis i fer reserves en línia Autor/a: Pau Aguilera
Aquesta setmana s'ha constituït oficialment la junta directiva de l’associació Entrepyr. Amb seu a Salardú (Val d’Aran), és la primera entitat que gestiona una xarxa de refugis d’ambdós vessants dels Pirineus. El seu objectiu principal és promoure la utilització del conjunt dels refugis de la serralada a través de la cooperació transfronterera entre els membres de l’Associació, entre els quals hi ha la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).


Després d’haver tirat endavant el projecte POCTEFA Entrepyr II i dos col·loquis internacionals de refugis (a Luchon i a Benasc), la primera Assemblea General de l’Associació Entrepyr va escollir mitjançant votació la primera junta directiva de l’associació.

Representants de la junta de l'associació (Foto: FEEC)

La candidatura escollida per majoria absoluta va ser la representada per almenys un representant de cada regió vinculada a l'entitat. Les persones vinculades a la candidatura triada i que, per tant, formaran la primera junta directiva d'Enterpyr són les següents: Sergio Rivas (Federació Aragonesa de Muntanyisme), en qualitat de president; Camille Leberger (Comitè Regional d’Occitània de la FFCAM), en qualitat de vicepresidenta; François Bichon (Comitè Regional Nouvelle Aquitaine de la FFCAM), en qualitat de secretari; Josep Casanovas (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya), en qualitat de tresorer; i Koldo Aldaz (Federació Navarresa d’Esports de Muntanya i Escalada), Jean Louis Gardére (FFCAM), Antoni Olivella (Centre Excursionista de Catalunya), Xavier Basseras (FFCAM), Jordi Gavaldà (Conselh Generau Aran), Julien Militon (Refugi d’en Beys) i José Andrés Pintado (Refugi de Riglos), tots ells en qualitat de vocals de la junta directiva de la nova associació.

La constitució oficial es va fer dimecres a Salardú (Foto: FEEC)

Els objectius principals de l'ens se centraran en diverses línies de treball: el creixement de la mateixa mitjançant nous socis i entitats associades (actualment 62); consolidar el propi portal web www.entrepyr.eu i les seves xarxes socials, i tirar endavant nous projectes com ara un pla pirinenc de refugis i organitzar fòrums de treball, impuls a la comunicació de refugis a través de les xarxes socials, esdeveniments i assistència a fires; desenvolupament de nous projectes de col·laboració en matèria de refugis; reprendre els treballs realitzats dins dels dos Col·loquis de Refugis celebrats als Pirineus (Luchon i Benasc), per a desenvolupar un futur tercer col·loqui i impulsar un nou projecte POCTEFA. Agafant com a element comú la gestió dels refugis de muntanya, se’n deriven multitud de línies de treball i possibilitat de projectes comuns.

El projecte té 62 refugis actualment representats al portal web www.entrepyr.eu, on a més a més es podran fer reserves en línia i planificar rutes d’interconnexió entre tots els refugis existents.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny