Notícia

Collboni aposta perquè Barcelona 'sigui al pont de comandament' dels JJOO

Grant Dalton vaticina un triplet de Barcelona: "Ningú ha organitzat uns Jocs d'estiu, d'hivern i una Copa Amèrica"

Jaume collboni,tinent alcalde,psc,ajuntament de barcelona
Collboni aposta perquè Barcelona 'sigui al pont de comandament' dels JJOO Autor/a: ACN
Collboni: "La ciutat ha d'estar en el pont de comandament dels Jocs Olímpics d'Hivern". El president del COE elogia el compromís olímpic "impressionant" d'Aragonès, Junts i el PSC.


El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha apostat aquest dimecres perquè Barcelona tingui paper essencial en la candidatura els Jocs Olímpics d'Hivern. "Quan això fructifiqui, la ciutat ha d'estar en el pont de comandament", ha afirmat Collboni en la darrera de les taules de la primera jornada de la Reunió Anual del Cercle d'Economia. Per la seva banda, el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha elogiat el compromís "impressionant" del president de la Generalitat, Pere Aragonès; el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i el PSC per posar d'acord els tres principals partits catalans en relació a la candidatura.

Collboni ha fet una crida per treballar perquè els Jocs Olímpics d'Hivern, si al final se celebren a Catalunya i l'Aragó siguin "un èxit". "Per això, serà imprescindible la mobilització de la societat civil barcelonina a favor dels Jocs i perquè Barcelona vagi recuperant el lloc que li toca al món", ha raonat el primer tinent d'alcalde, que tot i que ha dit que la cita olímpica tindria més transcendència als Pirineus catalans i aragonesos "Barcelona pot donar l'impuls final".

El primer tinent d'alcalde també ha volgut fer un "reconeixement extraordinari" a la tasca del COE, ja que ha hagut de fer "equilibris de molts tipus" i ha afirmat que en aquesta ocasió la Generalitat "ha estat a l'alçada de les circumstàncies". Collboni, a més, ha expressat que els jocs han de servir per "unir catalans amb la resta d'Espanya".

Al seu torn, el president del COE, Alejandro Blanco, ha expressat el seu convenciment que la candidatura de Barcelona i els Pirineus tirarà endavant i guanyarà el pols a les altres tres (Vancouver, Saporo i Salt Lake City). "Que Collboni estigui tranquil perquè organitzarem els jocs", ha assenyalat.

Blanco ha aplaudit que malgrat les "dificultats polítiques" dels darrers anys s'ha aconseguit un acord entre les diferents forces polítiques per tirar endavant una candidatura que, de moment, no té el vistiplau de l'Aragó. El president del COE ha recordat que les noves directrius del COI encaminen la cita olímpica cap a una major sostenibilitat. "Amb la nova agenda, cal adaptar els jocs al territori i no el territoris als jocs", ha assenyalat Blanco, que ha remarcat que no cal fer grans inversions.

Grant Dalton vaticina un triplet de Barcelona: "Ningú ha organitzat uns Jocs d'estiu, d'hivern i una Copa Amèrica"

En la taula, també hi era present el director general d'Emirates Team New Zealand i organitzador de la Copa Amèrica 2024, Grant Dalton, ha vaticinat que la capital catalana es podria convertir en la primera ciutat del món en organitzar dues cites olímpiques i una Copa Amèrica. "Ningú ha tingut uns Jocs d'estiu, d'hivern i una Copa Amèrica", ha dit.

Dalton ha explicat que un dels grans al·licients d'aterrar a Barcelona és "motivar la població" perquè s'impliqui en la competició, fins i tot com a voluntaris de l'esdeveniment.

Un dels altres participants a la taula ha estat el president del Port de Barcelona, Damià Calvet,  que ha fet un repàs dels reptes de la infraestructura, com la descarbonització, l'electrificació i la reordenació dels molls de creuers o els accessos viaris i ferroviaris, entre molts altres. Calvet ha reivindicat el port com un "hub logístic de primer ordre" i com a "força motriu".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny