Notícia

Fons europeus Next Generation per a les estacions de nòrdic

Demanaran 1,6 milions d'euros per a implementar la digitalització, l'eficiència energètica i la competitivitat

Reunió de la Mancomunitat de Municipis per aprovar la sol·licitud a acollir-se als Plans de Sostenibilitat Turística
Reunió de la Mancomunitat de Municipis per aprovar la sol·licitud a acollir-se als Plans de Sostenibilitat Turística Autor/a: Tot Nòrdic
Les estacions d'esquí nòrdic del Pirineu català demanaran 1,6 milions d'euros als fons europeus Next Generation. Entre els objectius hi ha la digitalització, l'eficiència energètica i la competitivitat.


esqui-de-fons-fons-aransa
Entre els objectius hi ha la digitalització, l'eficiència energètica i la competitivitat (Foto: Aransa-Photoset).

La Mancomunitat de Municipis es va reunir el passat 4 d'abril per fer balanç del final de temporada i, a la vegada, per aprovar que aquesta entitat s'aculli a la convocatòria del "Programa Extraordinario de Sostenibilidad Turística en Destino". Aquest programa és convocat pel Ministerio de Industria Comercio yTurismode España i compta amb la col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, amb finançament dels fons europeus Next Generation.

Aquest pla està basat en 4 eixos, el primer dels quals per a una transició verda i sostenible, el segon per a l'eficiència energètica, el tercer per a la transició digital i el quart per a la competitivitat.

La implementació d'aquest pla representarà per a les estacions de nòrdic un nou impuls per adequar les infraestructures de les estacions, implementar sistemes de venda presencial i online de forfets així com tirar endavant un pla de competitivitat que permeti treballar en el procés de transformació de les estacions d'esquí nòrdic en estacions de muntanya obertes tot l'any.

El projecte, que té com a data límit de presentació el 17 de maig, ja està pràcticament redactat i està estructurat en actuacions específiques a cadascuna de les estacions així com en actuacions transversals a totes elles. L'import global que es demana és d'1.680.000 €.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny