Notícia

Saps on és?

Velles postals d'esquí del Pirineu i altres racons del món

postal,llessui
Antiga postal estació d'esquí alpí. De l'any 1965 a 1967 Autor/a: Oficina de Turisme de La Pobla de Segur
Ens sabeu dir a quina estació corresponia aquesta postal? Sabeu reconèixer aquest retorn del telecadira i l'edifici? Resulta que el becari va trobar aquesta postal a l'arxiu, la va escanejar i l'ha deixat a l'escriptori de l'ordinador de la redacció. Fins aquí perfecte. Però el molt 'totxu' no ens ha posat d'on és. Què li costava escanejar el dors? És un desastre... Ens podeu ajudar?


Velles postals és una secció que vol recuperar imatges dels esports de neu al Pirineu, però també en altres serralades i racons del món.

En el cas d'avui la postal que publiquem correspon a una estació que ja és història. Us serveix aquesta pista?

Encara no ho teniu clar? Doncs som-hi: es tracta de LLessui. La postal correspon, aproximadament, als anys 1965 a 1967

La història de Llessuí

Va ser el desembre de 1966 quan s’inaugurava l’estació d’esquí de Llessui. Un emprenedor i una inversió de més de 50 milions de pessetes eren darrera la posada en marxa de l’estació d’esquí. Tant els anys setanta com els vuitanta van ser durs en la gestió de l’estació i els números en vermell s’anaven enllaçant massa sovint una i altra temporada. Malauradament l’orientació de pistes i el vent, que sovint afectava el telecadira que unia la base amb la zona principal quedava tancat, i sumat a l’escassetat de precipitacions d’aquells anys, van fer que aviat l’explotació fos deficitària.

Entremig de tot plegat l’estació va canviar de propietaris i gestors en un parell d’ocasions, es van fer acords de col·laboració amb la veïna Espot, es va invertir en promoció i publicitat per fer-la viable tant a l’hivern com a l’estiu, però el retorn de les inversions successives per fer viable l’estació no arribaven mai. La seva fí semblava cada vegada més cantada, sobretot quan el 1985 s’anunciava obertament que no s’invertiria en canons de neu. La darrera temporada en obrir va ser la 1986-87 i va ser tant desastrosa econòmicament que es va tancar i ja no s’ha tornat a obrir. Encara avui es poden veure els remuntadors, molt degradats, pels vessants de la muntanya.

Podeu ampliar informació sobre Llessui en aquests enllaços:

"Llessui no tenia el pes històric que sí que podia tenir La Molina. Per això va caure" - Entrevista amb Jordi Farreny Ex-director i cap de pistes a Llessuí
https://www.diaridelaneu.cat/entrevista/8519/llessui-no-tenia-el-pes-historic-que-si-que-podia-tenir-la-molina-per-aixo-va-caure

Llessui: 50 anys després del seu naixement, 30 del seu tancament
https://www.diaridelaneu.cat/noticia/7173/llessui-50-anys-despres-del-seu-naixement-30-del-seu-tancament

Llessui en el primer temps de neu:
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/temps-de-neu/el-primer-temps-de-neu/video/3223310/

La història de 5 estacions del Pirineu tancades en els darrers 30 anys
https://www.diaridelaneu.cat/noticia/38/la-historia-de-5-estacions-del-pirineu-tancades-en-els-darrers-30-anys

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny