Notícia

Luchon Superbagnères accelera en els treballs de renovació del telecabina

El telecabina Luchon-Superbagnères té la cota de sortida a només 630 m sobre el nivell del mar

Luchon,Super Bagneres,telecabina,foto stationsdeski.net
Han començat les obres del nou telecabina de Luchon Superbagnères Autor/a: Stationsdeski.net
Luchon és la població del Pirineu francès que se situa com a peu de pistes d'una estació d'esquí més baix de la serralada. Això també suposa un contrast climàtic important i és que en plena primavera ens podem trobar amb temperatures gairebé estivals als carrers comercials de Luchon i, per contra, a la cara nord del pic de Cécire, a 2.125 metres, podem esquiar en condicions hivernals.


superbagneressuperbagneres-luchon-telecabina-ivan-sanzImatge del telecabina de Luchon instal·lat l'any 1993. Al fons de la vall, Luchon, a només 630 m (Foto: IST).

Estan en marxa les obres de substitució del vell telecabina de Luchon, al qual fa un parell d'anys li vam dedicar un article al Diaridelaneu. El portal francès stationsdeski.net n'ha publicat aquesta setmana les primeres fotografies, en les quals es poden veure moviments de terra per a la cimentació de les pilones noves i la retirada de les antigues.

El nou telecabina, que portarà el nom de Crémaillère Express, serà més ràpid (farà el trajecte entre Luchon i l'estació en 8 minuts) i les cabines tindran una cabina de fins a 10 places. Es tracta d'una inversió molt esperada al domini esquiable, ja que el vell giny mecànic, instal·lat l'any 1993, era força més lent.

Les terminals inferior i superior seran reformades i comptaran amb diferents serveis, com ara taquilla, serveis públics i oficines.

La inversió en el Crémaillère Express té un cos aproximat de 18 milions d'euros. Està previst que les obres finalitzin durant la tardor de 2022.

Característiques tècniques:

Dades tècniques del Telecabina Luchon "Crémaillère express"
Longitud: 2666 m
Desnivell: 1146 m
Altitud de l'estació de sortida: 638 m
Altitud de l'estació d'arribada: 1784 m
Capacitat: 12 places (10 places)
Capacitat: 2500 p/h

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny