Notícia

Un nou ús per a les cordes d'escalada velles

Amb el lema 'Dona una nova vida a la teva corda' es facilita el reciclatge de les cordes d'escalada a les botigues d'esports

Toni Domingo
Toni Domingo, responsable de màrqueting de la firma Fixe Climbing Autor/a: ACN
L'empresa de material d'escalada Fixe Climbing impulsa una campanya pionera per donar un nou ús a les cordes velles. Aquest producte es trossejarà i es convertirà en peces de plàstic injectat per a ús industrial.


Cordes d'escalada (Foto: FEEC)

L'empresa de material d'escalada Fixe Climbing, amb seu a Sant Quirze de Besora (Osona), ha posat en marxa una campanya pionera per donar un nou ús a les cordes que han quedat obsoletes.

Una corda acostuma a tenir una vida útil d'uns deu anys. Fins ara els usuaris les llençaven al rebuig o al plàstic, però ara l'empresa vol aprofitar aquest material, trossejar-lo i convertir-lo en peces petites de plàstic injectat per fer-ne tot tipus de motlles per a indústries. La campanya inclou més d'una vintena de botigues d'esports que seran els punts de recollida a tota la península ibèrica.
Les cordes d'escalada es coneixen com a dinàmiques per la seva flexibilitat. Amb els anys, però, perden les seves propietats i es ressequen. És per això que es recomana deixar-les d'utilitzar quan fa deu anys de la seva fabricació. Al seu interior, hi ha un plàstic tècnic -poliamida 6- que requereix un tractament específic per poder-lo reciclar.

Ara l'empresa Fixe Climbing, especialitzada en material d'escalada, proposa donar-los una nova utilitat i millorar el seu procés de reciclatge. El responsable de màrqueting de la firma, Toni Domingo, explica que l'empresa porta anys reciclant les cordes sobrants (mermes) del procés de producció. "Ara volem aprofitar aquesta cadena de reciclatge que ja tenim muntada per obrir-ho al consumidor i que ells també reciclin les seves de cordes", afirma. El procés de reaprofitament de la corda es fa des de diferents centres de Catalunya.

Sota el lema 'Dona una nova vida a la teva corda', els escaladors i muntanyistes podran portar les seves cordes, d'aquesta marca i de qualsevol altra, a més de vint punts de recollida situats en botigues d'esports de tota la península. A Catalunya n'hi haurà una desena i es poden consultar al seu web.

recollida%20cordes%20escalada

Una activitat esportiva a l'alça

La campanya s'emmarca amb la voluntat de l'empresa d'avançar cap a un desenvolupament més sostenible i en consonància amb el medi ambient. Com a esport 'outdoor', l'escalada ha experimentat un creixement important en els últims anys, i el confinament i la covid-19 ha contribuït a trencar l'estacionalitat de la seva pràctica. Segons explica Domingo, "és un esport molt jove" i recorda que en les últimes olimpíades va debutar entre les disciplines participants.

L'empresa, amb més de 35 anys d'història, també ha experimentat un creixement sostingut. El 2021 va facturar més de 6 MEUR i enguany preveu superar la xifra. Amb més de 500 referències en el seu catàleg, els "tres pilars" de l'empresa son les cordes, els ancoratges i els aliens Cams, un material produït de forma íntegra a Osona on tenen dos centres a Sant Quirze de Besora. "Tenim altres coses que es fan a la resta d'Europa i, el poc que ens queda a l'Àsia, la idea és anar-ho portant cap aquí" en un futur, afegeix. Actualment Fixe Climbing té una plantilla d'una quarantena de treballadors, incloent un departament d'I+D i de control de qualitat.

Els seus productes es venen a la península ibèrica i a altres països i s'han convertit en una referència en la producció de cordes i ancoratges per a escalada i indústria. També són distribuïdors d'altres tipus de material tècnic, com ara la línia d'autoasseguradors automàtics Perfect Descent i de Climbskin a Alemanya, Austràlia i Itàlia.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny