Notícia

Isidre Chia, 'sorprès' per l'ajornament de la consulta dels JJOO

L'associació d'empresaris de la comarca creu que la decisió és "prudent i coherent" i que pot "reforçar" el projecte

Isidre Chia
Isidre Chia Autor/a: ACN
El president de la Cerdanya, "sorprès" per l'ajornament de la consulta dels JJOO, lamenta que no se'ls tingui en compte. L'associació d'empresaris de la comarca creu que la decisió és "prudent i coherent" i que pot "reforçar" el projecte.


Banner-resultats-728x90

El president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Isidre Chia, ha assegurat aquest divendres que s'han quedat "sorpresos" davant l'anunci del Govern d'ajornar les consultes previstes a l'Alt Pirineu i Aran i a les comarques del Berguedà, Ripollès i Solsonès respecte als Jocs d'hivern del 2030. En aquest sentit, ha lamentat que no se'ls hagi tingut en compte a l'hora de prendre aquesta decisió, que els han comunicat en una reunió telemàtica de la Taula de representació territorial del projecte olímpic. Per la seva banda, el president d'Empresariat Cerdanya afirma que aquesta aturada pot "reforçar" la candidatura i pensa que és "prudent i coherent", tenint en compte que, en cas contrari, la població aniria a votar sense tenir informació.

Chia ha afirmat que troba "justos" els motius que han portat el Govern a prendre aquesta determinació però, tot i això, creu que es pot donar una impressió "d'inestabilitat" entre el sector que defensa els Jocs. Així, considera que es podia haver mantingut la data de la consulta pel 24 de juliol tot i no saber exactament quines disciplines acolliria cada territori, per, ha assegurat, constatar que "el Pirineu hi està d'acord". Ara, per contra, creu que l'ajornament beneficia la "força" que està fent el president de l'Aragó, Javier Lambán, així com també la que es fa des de les plataformes contràries al projecte.

Mentre, Armengol ha assegurat que no els preocupa l'ajornament i creuen que aquest "entra dins el raonable". A més, ha explicat que creu de les paraules d'aquest dimecres del president del COE, Alejandro Blanco, es pot entreveure que no es tanca l'opció d'un projecte olímpic on Catalunya tingui més protagonisme i rebi un suport "puntual" de l'Aragó. En tot cas, considera que el país està preparat per tirar-lo endavant i, a la vegada, defensa apostar per aquella candidatura que sigui "absolutament guanyadora". Finalment, ha afegit que aquesta aturada pot servir per "assentar les bases" i poder anar a votar "molt més convençuts" i amb la proposta tècnica tancada.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny