Notícia

La Molina i Baqueira tornen a apostar per les competicions internacionals

La presència del Pirineu català en el calendari internacional es consolida temporada rere temporada

La Molina,banked slalom
La Molina i Baqueira tornen a apostar per les competicions internacionals Autor/a: Luc Percival
La FIS ha confirmat aquesta setmana que Sierra Nevada serà seu d'una prova de Copa del Món de SBX. Baqueira Beret i La Molina també estan estudiant acollir proves tant de surf de neu com d'esquí alpí. Es consolida així l'aposta del Pirineu català i l'estació andalusa per l'alta competició.


Banner-resultats-728x90

La FIS va confirmar aquest dijous passat, en el marc del 53è Congrés Internacional de la FIS celebrat a Milà, que Sierra Nevada tornarà a ser seu d'una prova de Copa del Món de SBX. Ho serà per a l'11 i 12 de març de 2023. L'estació granadina té un llarg historial a l'organització d'esdeveniments de surf de neu com són els Mundials d'aquesta modalitat el 2017, a més d'haver-se disputat a l'estació fins a 11 esdeveniments de Copa del Món de surf de neu el 2005, 2013 i 2020 amb 6 proves de SBX repartides a parts iguals entre homes i dones.

En paral·lel, però també es va avançar que Baqueira Beret i La Molina podrien acollir proves tant de surf de neu com d'esquí alpí. En concret, està en estudi l'organització d'una altra copa del món de surf de neu per a Beret i les finals de Copa d'Europa d'esquí alpí per al 2024 a La Molina.

Una aposta que es consolida any rere any

L'aposta del Pirineu català per l'alta competició, especialment per les proves internacionals, és sòlida. Així, cal recordar que el desembre de 2008 a La Molina s'hi va organitzar una prova d'esquí alpí femení de la Copa del Món, coincidint amb el centenari de l'esquí a Catalunya.Tres anys més tard, el gener de 2011, també La Molina acollia els Campionats del Món de snowboard, amb modalitat com l'snowboard cross, halfpipe i parallel  GS. El mateix any, a Espot, ho feien amb la Copa del Món de telemark un mes després. Van ser un èxit organitzatiu reconegut per la FIS, malgrat que la meteorologia no va acompanyar.

Des d'aleshores les proves internacionals han continuat creixent en el calendari del Pirineu català amb força regularitat. Així, La Molina acollia el 2012 la Copa del Món d'snowboard. Els anys 2014 i 2015 acollia la Copa del món Snowboard Cross FIS, i un any més tard, el 2016, era Baqueira qui se'n feia càrrec.

Espot Esquí, al Pallars Sobirà, organitzava les finals de la Copa del món de telemark el 2016, que ja comptava amb l'aval i experiència d'haver acollit proves el 2011 i el 2013.

El 2017 i el 2018 tornaven les proves del circuit de Copa del Món FIS de snowboard cross (SBX).

La Copa d'Europa esquí alpí visitava la Cerdanya el 2016 i el 2018.

nina-ortlieb-la-molina-oriol-molas-1L’austríaca Nina Ortlieb en el gegant de la Copa d'Europa FIS d'esquí alpí femení celebrada a La Molina el 9 de març de 2018 (Foto: O. Molas).

La Molina acull proves del Comitè Paralímpic Internacional (IPC)

També han estat diverses les proves i finals que ha acollit La Molina de la IPC en Para-snowboard i esquí, una qüestió no menor si tenim present que l'estació compta amb instal·lacions plenament adaptades i accessibles per als esquiadors i snowboards amb mobilitat reduïda.

El 2009 acollia la Copa del Món IPC d’esquí alpí i era seu dels Mundials IPC d’esquí alpí l’any 2013. El 2015 era seu dels Mundials de Para Snowboard IPC. El 2017 ho feia amb la Copa del Món IPC 2017 Para-Snowboard.

El març de 2019 acollia dues Copes del Món IPC de les modalitats de snowboard i esquí alpí, amb proves d'snowboard cross (SBX) i banked eslàlom (BS) i d'eslàlom (SL) i gegant (GS) en el cas de l'esquí.

dual-banked-slalom-molina

El 2020, la Copa del Món para-snowboard se celebrava a La Molina mentre que Espot Esquí ho feia amb la d'esquí alpí IPC.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny