Notícia

Rescat d'un 'barranquista' a la vall de Ribes

Una practicant de barranquisme va quedar ferida al barranc de la Corba

Una practicant de barranquisme va quedar ferida al barranc de la Corba
Una practicant de barranquisme va quedar ferida al barranc de la Corba Autor/a: Captura planol
Els Bombers de la Generalitat rescaten una persona ferida en accidentar-se mentre feia barranquisme a la vall de Ribes de Freser. El resta es va realitzar aquest diumenge tarda, sobre les 17.0 hores, moment en el qual els Bombers de la Generalitat van ser alertats de l’accident d’una dona al barranc de la Corba, a Ribes de Freser.


Banner-resultats-728x90

Els Bombers de la Generalitat rescaten una persona ferida en accidentar-se mentre feia barranquisme a Ribes de Freser. El resta es va realitzar aquest diumenge tarda, sobre les 17.0 hores, moment en el qual els Bombers de la Generalitat van ser alertats de l’accident d’una dona al barranc de la Corba, a prop de Ribes de Freser.

Segons les informacions facilitades pel grup amb què anava, la dona va patir una caiguda, en el darrer tram del barranc, des d’una l’alçada d’entre 10 i 15 metres. Fins al lloc s’hi van desplaçar la unitat de rescat dels Bombers de la Generalitat amb l’helicòpter, efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el metge del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i quatre dotacions terrestres de suport. Un cop a lloc, van fer la primera atenció sanitària a la ferida, a qui van poder estabilitzar quan va recuperar la consciència i, en llitera, la van portar fins una zona segura per poder fer la maniobra de gruatge des de l’helicòpter. La van evacuar fins a l’heliport de Camdevànol on s’esperaven les unitats del SEM: 2 helicòpters i 2 ambulàncies. L’helicòpter nocturn del SEM va traslladar la dona, en estat crític, fins a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Les tasques de rescat es van veure dificultades per les inclemències meteorològiques, ja que la zona estava emboirada , plovia i fins i tot va caure pedra, i per la dificultat d’accedir, amb l’helicòpter, a la zona.

També es va activar l’equip de psicòlegs del SEM per donar suport a les persones del grup que acompanyaven la ferida i que van ser evacuades, des del lloc de l’accident, per l’helicòpter de rescat dels Bombers de la Generalitat que les va traslladar fins a Ribes de Freser.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny