Notícia

Efemèrides. Tal dia com avui s'esquiava a Porté i a Vallter

L'1 de juny de 1996 i de 2013 van obrir pistes i remuntadors

vallter,1 de juny de 1996,fotografia,record
Efemèrides. Tal dia com avui s'esquiava a Porté i a Vallter Autor/a: Roman Llagostera
L'hivern de 1995-96 i de 2012-13 van ser molt generosos en nevades. Això va permetre que dues estacions del Pirineu oriental, Vallter a la Vall de Camprodon i Portè a la vall del Querol, poguessin obrir remuntadors i pistes en una data tant sorprenent com pot ser un 1 de juny. Sorprenent en el calendari de l'esquí alpí al Pirineu, és clar. 


Banner-resultats-728x90

Avui, 1 de juny de 2022, seria impossible esquiar en cap estació d'esquí del Pirineu oriental. Ens referim, és clar, a què ho fessin obrint ni que fos un sol remuntador i una sola pista. No hi ha neu suficient. Però curiosament això sí que va ser possible l'1 de juny de 1996 a Vallter. I l'1 de juny de 2013 a Porté Puymorens.

En aquella jornada històrica de 1996, en el cas de Vallter, es va obrir el telecadira i les pistes com un dia qualsevol de temporada. No us perdeu aquesta crònica que en vam fer precisament l'any passat coincidint en el 25 aniversari d'aquella data.

El mateix va succeir a Porté Puymorens uns quants anys més tard, l'1 de juny de 2013. En el seu cas, a més, va ser una obertura de dos dies, ja que el 2 de juny van tornar a obrir portes. Es calcula que hi van esquiar unes 600 persones cada dia. Aquesta és la notícia i l'editorial que els vam dedicar a  Porté Puymorens des del Diaridelaneu.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny