Notícia

Els Jocs d'hivern 2030, presents a la trobada Empresarial al Pirineu

La 33a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu ha arrencat aquest dijous a la Seu d'Urgel
La 33a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu ha arrencat aquest dijous a la Seu d'Urgel Autor/a: ACN
Ahir dijous va arrencar la 33a Trobada al Pirineu, amb rècord d'inscrits i l'anàlisi dels efectes de la guerra a Ucraïna a les empreses. Les jornades tenen la "innovació i sostenibilitat" com a eix central i la voluntat és atreure la participació dels joves. Els JJOO d'hivern, però, també hi han estat presents de forma més aviat discreta.


trobada-empresarial-Pirineu-Seu%20UrgellEl president de la Trobada considera que falta encara "molta informació" sobre el projecte olímpic (Foto: ACN).

La 33a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu ha arrencat aquest dijous a la Seu d'Urgell tot havent assolit una xifra rècord d'inscrits, amb més de 650 i superant així els 600 previstos per l'organització. La guerra a Ucraïna i els efectes que aquesta té per a les empreses és el teló de fons d'unes jornades que enguany tenen com a eix central la "innovació i sostenibilitat" com a "palanques de creixement" i que promouen una major participació entre el públic menor de 35 anys. El president de la Trobada, Josep Serveto, ha afirmat que el context actual és "incert" i amb un escenari "molt volàtil" marcat, ha detallat, per "l'increment dels preus de la matèria primera i les polítiques expansives dels bancs centrals".

Perspectives


Serveto ha explicat que a la Trobada al Pirineu es parlarà de les "perspectives d'incertesa" que hi ha de cara al futur i ha dit que aquestes jornades serveixen per posar sobre la taula temes d'actualitat que no només afecten l'empresa, sinó al conjunt de la societat. En aquest sentit, ha volgut deixar clar que per créixer de forma sostenible són necessàries "polítiques i accions reals" que vagin en línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030. Per la seva banda, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha posat en valor el 'hub' tecnològic que tindrà aquest mateix any la capital alturgellenca, amb 24 socis fundadors entre els quals, ha recalcat, hi ha empreses importants del territori.

Nova ubicació

Pel que fa a la nova ubicació de les jornades empresarials, estrenada l'any passat amb la voluntat de donar compliment a les mesures de seguretat per la covid-19, el president de la Trobada ha detallat que el Palau d'Esports els permet créixer en nombre d'assistents en comparació amb la Sala Sant Domènec, on la capacitat era més limitada i ja s'havia arribat al màxim. De les ponències d'enguany també destaca el fet que al programa s'ha previst la participació de fins a 16 empresaris que exposaran el seu "cas d'èxit", així com estratègies diferencials i models de negoci.

Els Jocs d'hivern 2030, presents a la trobada Empresarial al Pirineu

Respecte a la presència de membres d'empreses patrocinadores del certamen que tinguin menys de 35 anys, des de l'organització han apuntat que se n'han inscrit una cinquantena. D'altra banda, en relació a la candidatura dels Jocs d'hivern 2030, el president de la Trobada considera que falta encara "molta informació" sobre el projecte olímpic per a què tant la població com el teixit empresarial es pugui "decantar sobre la convencia o no de la celebració dels JJOO" al Pirineu.

Entre els ponents de la 33a Trobada al Pirineu, destaquen l'empresari i exministre Josep Piqué, la directora de Greenpeace Espanya, Eva Saldaña, o l'economista, professora d'IESE i consellera del Banc d'Espanya, Núria Mas. El president de la Generalitat, Pere Aragonés, serà l'encarregat d'inaugurar les jornades aquest divendres, mentre que la cloenda anirà a càrrec de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

Pel que fa el programa d'aquest dijous, ha comptat amb la participació José Elías, president d'Audax Renovables, i Josep Lagares, CEO de Metalquimia a la taula inaugural 'Creativació o extinció'. En aquesta primera jornada de la Trobada també s'han posat en relleu experiències empresarials d'èxit en clau lleidatana en una taula rodona amb Delfí Robinat, CEO de Culinarium; Virgínia Agelet, CCO i cofundadora d'ILERNA Online; Josep Ribalta, CEO de Grup Pinsos Ursa, i Sònia Plana, CEO d'Exquisitarium. Com és habitual, el dia es tanca amb la conferència-espectacle a càrrec de Jorge Luengo, enginyer, neuropsicòleg, il·lusionista i mag.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny