Notícia

Un mirador a la Tosa d'Alp i la senyalització en els ports de la Cerdanya i el Ripollès, novetats de FGC per aquest estiu

Al setembre es podran comprar per internet els bitllets pels trens cremallera, els funiculars i els paquets combinats

Núria
Pla general de visitants a l'exterior de la Vall de Núria Autor/a: ACN
Ferrocarrils de la Generalitat ha presentat aquest dimarts les novetats de la temporada d'estiu, que destaca per la instal·lació d'un mirador panoràmic al cim de la Tosa d'Alp, a la Molina; i la senyalització dels principals ports ciclistes de carretera de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, de manera que es detallarà el desnivell, l'alçada i els quilòmetres de recorregut. També s'oferirà un bitllet combinat que inclou el cremallera de Núria i el telefèric Coma del Clot. Pel que fa als trens turístics, durant el setembre es posarà en marxa un nou web que permetrà comprar en línia els bitllets pels cremallera, els funiculars i els paquets combinats. A més, es podrà embarcar directament sense haver de passar per les taquilles.


La presentació de la temporada d'estiu es va fer al Palau Robert de Barcelona

Pel que fa al mirador panoràmic al cim de la Tosa d'Alp, situat a 2.537 metres d'altitud, s'hi instal·larà una taula panoràmica d'interpretació i s'arranjarà l'accés amb unes escales de pedra per fer-lo més accessible.

Sobre la senyalització dels ports ciclistes de carretera de la Cerdanya i el Ripollès, l'objectiu és atraure el turisme ciclista que està consolidat a altres indrets de la demarcació de Girona. De fet, a la Molina, també s'instal·larà un punt de recàrrega de bicicletes elèctriques. 

A la Vall de Núria, s'habilitarà un nou aparcament –amb 75 noves places- a l'estació de Queralbs. Així mateix, s'han instal·lat suports per fer fotografies de tipus 'selfie' i a l'edifici del Santuari s'ha habilitat una sala de lactància i canviadors per a persones amb mobilitat reduïda. Els caps de setmana s'oferirà una circulació especial amb trens d'època.

Entre les novetats, a l'estació de Vallter es posarà de nou en funcionament el telecadira fins a la cota 2.535 metres.

Durant l’acte de presentació, la presidenta de FGC, Marta Subirà, va voler manifestar quines son les claus de Ferrocarrils per a aquesta temporada d’estiu: "L’oferta de turisme sostenible, ja que les explotacions turístiques d’FGC són cada any més eficients en l'ús d'energia i centren els seus esforços en la descarbonització; la promoció de l'activitat esportiva al medi natural, on Ferrocarrils compta amb una llarga una tradició històrica, tant en l'àmbit amateur com de competició; així com també la proposta mixta de divulgació del patrimoni ferroviari i científica amb l’entreteniment”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny