Notícia

Lambán afirma que actuarà de forma "contundent" davant de qualsevol proposta diferent a una candidatura conjunta de JJOO

El president de l'Aragó diu que Catalunya mostra "un grau absolut d'intolerància" rebutjant el seu repartiment per lots

javier Lamban,ACN
Javier Lamban, en una imatge d'arxiu Autor/a: ACN
El president de l'Aragó, Javier Lambán, ha afirmat aquest dijous que la candidatura dels Jocs d'hivern 2030 és un projecte d'estat i que "qualsevol cosa que se separi d'aquesta proposta tindrà una resposta absolutament contundent" per part seva i que, si fos així, ho portarien a tots els àmbits nacionals i internacionals. D'aquesta manera, ha respost a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha explicat que encarregarà una proposta de Catalunya en solitari. Així, Lambán ha dit que aquests fets comportarien "una crisi territorial i política molt greu". El president de l'Aragó veu en el rebuig a la seva proposta de repartiment per lots "un grau absolut d'intolerància" i creu que és un símptoma que volen "organitzar els Jocs sols".

Lambán ha rebutjat que tingui cap "sentiment anticatalanista" i ha dit que només està en contra "dels que perjudiquen amb les seves polítiques a Catalunya". A més, ha detallat que estan a l'espera de la resposta del Comitè Olímpic Espanyol (COE) a la seva darrera proposta, que ha qualificat de "molt sensata, justa, igualitària i molt generosa amb Catalunya". En aquest sentit, considera que amb aquest rebuig, el Govern s'ha tret "definitivament la careta" perquè creu que la voluntat real sempre ha estat la de tirar endavant una candidatura en solitari.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny